Nie przeszkadzają glusiom a mi sie podobaja
Jeszcze beda zmiany. Nie wrzuciłem jeszcze grot. No to jeszcze nie to
ale kamienie raczej zostana
Dodano do tego postu po 41 minutach 9 sekundach
Musze jakos polaczyc fubkcjocalnosc i estetyke.. bo akwa stoi w sypialni i nie tylko ja na nie patrze
zgadzam sie ze malo zbrojnikowato wygalda za duzo wszytskiego. Anubiasow naszczepilem jak glupi.. mam tego od groma w duzym akwarium.. to samo bucki.. wylazi mi ta akwarytyka roslinna.. 540 tez zaroslo znowu.. jutro bedzie wywalanie roslin
Dodano do tego postu po 2 miesiącach 2 dniach 12 godzinach 51 minutach 17 sekundach
Ziemiojad na pewno stęsknił sie za moimi kolorowymi kamykami
wiec podzielę się co się dzieje... Akwarium na jakiś czas zostało wyczyszczone z roślin i służyło jako akwarium "szpitalne" dla palety. (off topic - udało sie ja uratować
) Na poczatku grudnia wróciłem do pierwotnego przeznaczenia. z pewnymi zmianami.
Strasznie syfiło mi sie dno...wiec podniosłem prawie wszystkie rośliny na "półki" efekt może się podobać lub nie ale działa..
Kombinuje z parametrami wody i podmianami tak żeby wywołać tarło... dam znać jak beda pierwsze sukcesy.
Poniżej kilka zdjęć
drugi temat - szukałem i nie znalazłem wiec podzielę się (jestem tez otwarty na sugestie na co jeszcze zwrócić uwagę) jak rozpoznać płeć u Hipciów.
pierwszy tip - próbowałem w akwarium, w siatce.. w pojemnikach i do bani sie je oglądało.. najlepszy był płaski pojemnik. Nic odkrywczego
Po czym rozpoznaje samca i samice:
Samiec - "włoski" na promieniach płetwy piersiowej (Dzieki za korekte Jacekzabki). Smuklejsze ciało. na zdjęciu dochodzi tez duża różnica wielkości
ale sprawdza sie to już przy w pełni dorosłych osobnikach
Samica - brak "włosków" Jest dużo pełniejsza bardziej okrągła.
i zamiast tysiąca słów - jedno zdjęcie
(kolorki ryb to efekt stresu)