Zapraszamy na comiesięczne spotkania warszawskich akwarystów i użytkowników FAWA.PL.
Szczegóły w wątku: kliknij!. Najbliższe spotkanie już... w sobotę, 13.01.2018.o o godzinie 17:00. Zapraszamy do PUBu Zielona Gęś koło Metro Pole Mokotowskie

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

Wiesz jak samemu wykonać pokrywy, filtry lub masz inne ciekawe pomysły, to jest dział dla ciebie. Zrób to sam czyli Adam Słodowy radzi :) Zrobiłeś coś ciekawego ? Pochwal się, nie kryj talentu przed światem....
Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 15620
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Funkcja "przerwa na karmienie"

#91

Post autor: Lech-u » ndz maja 31, 2015 10:26 pm

Ostatni post z poprzedniej strony:

rhino pisze:GHL powinien wrzucić do PL opcję załączenia sygnalizacji ostatnich 10 sekund, pipcyk jest.
Fakt.
Zresztą mogliby dorzucić kilka innych funkcji, bo sprzęt dałby radę.

Mówię Ci: pomyśl o timerze!
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

Autor
rhino
Zasłużeni
Posty: 4289
Rejestracja: wt sie 24, 2010 1:57 pm
Lokalizacja: Kraków,Warszawa-Wawer
Płeć:
Kontakt:

Funkcja "przerwa na karmienie"

#92

Post autor: rhino » ndz maja 31, 2015 10:27 pm

Lech-u pisze:Mówię Ci: pomyśl o timerze!
Pomyślę ! Only for you ;)
Ratel

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 15620
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Funkcja "przerwa na karmienie"

#93

Post autor: Lech-u » ndz maja 31, 2015 10:41 pm

rhino pisze:Pomyślę ! Only for you
Jeśli zaskoczy ten pomysł, to sam na tym zyskasz.
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

Autor
rhino
Zasłużeni
Posty: 4289
Rejestracja: wt sie 24, 2010 1:57 pm
Lokalizacja: Kraków,Warszawa-Wawer
Płeć:
Kontakt:

Funkcja "przerwa na karmienie"

#94

Post autor: rhino » pn cze 01, 2015 10:36 am

Wracając do obecnego modelu FP, zapomniałem napisać o pewnej funkcjonalności...
Jeden pilot może obsługiwać dowolną ilość modułów (będących oczywiście w zasięgu).
Ratel

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 15620
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Funkcja "przerwa na karmienie"

#95

Post autor: Lech-u » pn cze 01, 2015 10:39 am

Masz różną cenę dla zestawu z pilotem i bez?
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

Autor
rhino
Zasłużeni
Posty: 4289
Rejestracja: wt sie 24, 2010 1:57 pm
Lokalizacja: Kraków,Warszawa-Wawer
Płeć:
Kontakt:

Funkcja "przerwa na karmienie"

#96

Post autor: rhino » pn cze 01, 2015 10:46 am

Cena (dla FAWA) bez pilota to 70PLN.
Ratel

Awatar użytkownika

falco
Maniak
Posty: 987
Rejestracja: czw sty 24, 2013 9:55 am
Telefon: analogowy
Lokalizacja: K-J
Płeć:
Kontakt:

Funkcja "przerwa na karmienie"

#97

Post autor: falco » pt cze 19, 2015 11:25 am

Rhino - nowa wersja "Przerwy" jest rewelacyjna :!:
Wygląda i działa profesjonalnie, do tego super prosta w obsłudze, opcja z brzęczykiem oraz możliwością dod. przedłużenia czy natychmiastowego włączenia baaardzo pomocna.
Aha - elektronika wymyślona i wyprodukowana ( :!: ) w PL - BRAWO!!!
Do tego naprawdę niewiele kosztuje (jeszcze raz dziękuję). :viva:

Polecam "zastanawiającym się", tu nie ma się nad czym zastanawiać, urządzenie baaardzo przydatne nie tylko podczas karmienia, także obsługi filtrów, itp... 8)
Pozdr!falco
Pustkowie. MO...

Awatar użytkownika

Autor
rhino
Zasłużeni
Posty: 4289
Rejestracja: wt sie 24, 2010 1:57 pm
Lokalizacja: Kraków,Warszawa-Wawer
Płeć:
Kontakt:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#98

Post autor: rhino » czw cze 25, 2015 2:09 pm

Kolegom którzy odebrali lub odbiorą moduły FP, przypominam o maksymalnym prądzie.
1150W to maksimum, więc nie testujcie na czajnikach elektrycznych itp., bo nie uwzględnię gwarancji ! :)

Awatar użytkownika

marcinzabki29
Moderator
Posty: 6989
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 9:15 pm
Telefon: 501124489
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Marcin
Płeć:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#99

Post autor: marcinzabki29 » śr lip 01, 2015 5:11 pm

Również chciałem się wypowiedzieć na temat FP.
To jest to co powinienem mieć już dawno.
Wygoda niesamowita. A obsługa w zasadzie żadna.
Parę dni użytkuje i już się przyzwyczaiłem do lenistwa - czyli nie muszę włączać z powrotem filtrów.
Super, Super i jeszcze raz Dzięki, Dzięki :viva:
Taki prosty gadżet a jak cieszy :viva:
Pozdrawiam Marcin
240 litrów ogólne Większość Brzanki
240 litrów ogólne Głownie Tęczanki
90 litrów ogólne Głównie Limki Garbatki
30 kostka Wieloplamki
30 kostka Drobniczki Jednodniówki

Awatar użytkownika

fivb77
Maniak
Posty: 715
Rejestracja: pt gru 13, 2013 2:47 pm
Lokalizacja: Warszawa, Praga Płn
Płeć:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#100

Post autor: fivb77 » pn lip 27, 2015 8:33 am

Cześć wszyscy.
Jestem jednym ze szczęśliwców, którzy dostali to urządzenie. Użytkuję je od kilku tygodni więc postanowiłem wyrazić swoją opinię.

To jest to, czego zawsze chciałem tylko o tym nie wiedziałem ;)
Wyłączenie filtra bez grzebania za szafką, bez możliwości zapomnienia by podłączyć go "zprowotem".
Zależało mi na tym, żeby rybie żarcie nie latało po całym akwarium oraz do filtra. Mam duży gąszcz i zakamarki więc to jedzenie miało gdzie się ulokować nie do znalezienia. W dodatku ryby już nauczyły się, że kiedy woda się zatrzymuje jedzenie będzie podawane w to samo miejsce - a to dopiero przydatna tresura :D Gdybym chciał jakąś odłowić.
No i przy małych pracach pielęgnacyjnych, które czasem się zdarzają bez planowania, jak złapanie jakiegoś liścia itp to tylko włączenie guzika i nic nam po akwa nie lata.
FP zaprogramowałem sobie wg moich upodobań - a to bardzo łatwe.
Aha, serwis w razie czego też zaufany ;)

Podziękowania dla Rhino :)

Jeśli ktoś się jeszcze waha, to niech przestanie ;)

Awatar użytkownika

Autor
rhino
Zasłużeni
Posty: 4289
Rejestracja: wt sie 24, 2010 1:57 pm
Lokalizacja: Kraków,Warszawa-Wawer
Płeć:
Kontakt:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#101

Post autor: rhino » pn lip 27, 2015 1:17 pm

Falco, Marcin, Maciek :)

Dziękuję za Wasze opinie i cieszę się że urządzenie się podoba!

Awatar użytkownika

marcinzabki29
Moderator
Posty: 6989
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 9:15 pm
Telefon: 501124489
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Marcin
Płeć:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#102

Post autor: marcinzabki29 » pn lip 27, 2015 1:40 pm

Rhino ono się nie podoba, ono się sprawdza doskonale :wink:
Chyba będę się musiał uśmiechnąć o drugie, do innych akwariów. ;]
Oczywiście odpłatnie
Pozdrawiam Marcin
240 litrów ogólne Większość Brzanki
240 litrów ogólne Głownie Tęczanki
90 litrów ogólne Głównie Limki Garbatki
30 kostka Wieloplamki
30 kostka Drobniczki Jednodniówki

Awatar użytkownika

falco
Maniak
Posty: 987
Rejestracja: czw sty 24, 2013 9:55 am
Telefon: analogowy
Lokalizacja: K-J
Płeć:
Kontakt:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#103

Post autor: falco » czw lip 30, 2015 9:12 am

Skandal!
Okazało się, że... serwis u rhino też jest na najwyższym poziomie i to załatwiany od ręki.
Nawet ja nie mam się do czego przy...ć a tak bardzo lubię.
Skandal!
Pozdr!falco
Pustkowie. MO...

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 15620
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#104

Post autor: Lech-u » czw lip 30, 2015 9:15 am

falco pisze:serwis u rhino też jest na najwyższym poziomie
A trzeba było serwisować?
Pewnie nie wiedziałeś jak obsługiwać, bo urządzenie na pewno było OK.
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

Autor
rhino
Zasłużeni
Posty: 4289
Rejestracja: wt sie 24, 2010 1:57 pm
Lokalizacja: Kraków,Warszawa-Wawer
Płeć:
Kontakt:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#105

Post autor: rhino » czw lip 30, 2015 9:25 am

Lech-u pisze:A trzeba było serwisować?
Jeszcze nie wiadomo. Objaw jest na tyle nietypowy, że muszę to dłużej poobserwować.
No cóż. Czasem zdarzy się coś fabrycznie spieprzonego.
Przykro mi.

Awatar użytkownika

falco
Maniak
Posty: 987
Rejestracja: czw sty 24, 2013 9:55 am
Telefon: analogowy
Lokalizacja: K-J
Płeć:
Kontakt:

Re: Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#106

Post autor: falco » czw lip 30, 2015 11:32 am

Lech-u pisze:A trzeba było serwisować?
Pewnie nie wiedziałeś jak obsługiwać, bo urządzenie na pewno było OK.
Nie trzeba, ale ja lubię nękać, wymagać i opieprzać, zwłaszcza niewinnych.
Nie da się nie zaprzeczyć.

P.S. Ha! GuPole Mokotowskie też będą miały przerwę na fajkę... tfu! obiad. Ha!

-- 30 lip 2015, o 10:31 --
rhino pisze:Objaw jest na tyle nietypowy, że muszę to dłużej poobserwować.
Ja już tak mam, że u mnie niemal wszystko nabiera nietypowych objawów, nawet jak działa poprawnie i jest extra przydatne, jak przerwa. :wink: "...jak żyć...?". 8)
Pozdr!falco
Pustkowie. MO...

Awatar użytkownika

asheka
Zasłużeni
Posty: 1694
Rejestracja: pt maja 03, 2013 4:01 pm
Lokalizacja: Tarchomin
Płeć:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#107

Post autor: asheka » wt sie 04, 2015 11:30 am

Zostałam kolejną, szczęśliwą posiadaczką Feed Pause.
JEST SUUUPER!
Tak, jestem potwornym leniem i właśnie leniom gorąco ją polecam :)
Żadnego grzebania po szafkach, macania filtra, żeby go przykręcić lub wyłączyć.
Genialny wynalazek! Nie mogę się nacieszyć :D
Dzięki, Rhino ! :)

Awatar użytkownika

Autor
rhino
Zasłużeni
Posty: 4289
Rejestracja: wt sie 24, 2010 1:57 pm
Lokalizacja: Kraków,Warszawa-Wawer
Płeć:
Kontakt:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#108

Post autor: rhino » wt sie 04, 2015 12:25 pm

Jak widać, posiadanie GHL Profilux nie wyklucza zastosowania Feed Pause ;)
asheka pisze:Tak, jestem potwornym leniem i właśnie leniom gorąco ją polecam
Nie martw się, bądź z tego dumna. Lenistwo jest największym motorem postępu :)

Awatar użytkownika

asheka
Zasłużeni
Posty: 1694
Rejestracja: pt maja 03, 2013 4:01 pm
Lokalizacja: Tarchomin
Płeć:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#109

Post autor: asheka » wt sie 04, 2015 12:40 pm

ProfiLuxowi brakuje jednego, małego, ale istotnego dla leniwców elementu- pilota :D
Moduł FP można podłączyć do listwy ProfiLuxa i korzystać z ich połączonych funkcji: FP podczas samego karmienia (wyłącza tylko filtr bez konieczności otwierania szafki, w której stoi komputer) i profiluxowa funkcja "Maintenance" podczas prac porządkowych w akwarium (wyłącza filtr, grzałkę, CO2 i co tam się jeszcze komu zamarzy).
Moim zdaniem to doskonałe połączenie :)

Awatar użytkownika

Autor
rhino
Zasłużeni
Posty: 4289
Rejestracja: wt sie 24, 2010 1:57 pm
Lokalizacja: Kraków,Warszawa-Wawer
Płeć:
Kontakt:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#110

Post autor: rhino » wt sie 04, 2015 12:43 pm

:)

Doskonałe!

No i przewaga posiadania FP jest taka, że "pika" i można cały proces przerwy przedłużać.
Profilux nie ma tej funkcji, niestety.

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 15620
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#111

Post autor: Lech-u » wt sie 04, 2015 12:46 pm

Jakby połączyć ze sobą dwa Profiluxy i do każdego podłączyć dwie FP to jeszcze toster w kuchni obsłuży. I w dodatku sterowane przez lotnika!
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

asheka
Zasłużeni
Posty: 1694
Rejestracja: pt maja 03, 2013 4:01 pm
Lokalizacja: Tarchomin
Płeć:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#112

Post autor: asheka » wt sie 04, 2015 12:51 pm

Lech-u pisze:Jakby połączyć ze sobą dwa Profiluxy i do każdego podłączyć dwie FP to jeszcze toster w kuchni obsłuży. I w dodatku sterowane przez lotnika!
Do tego wystarczy jeden ProfiLux z jedną Feed Pause.

Awatar użytkownika

Autor
rhino
Zasłużeni
Posty: 4289
Rejestracja: wt sie 24, 2010 1:57 pm
Lokalizacja: Kraków,Warszawa-Wawer
Płeć:
Kontakt:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#113

Post autor: rhino » pt wrz 02, 2016 8:10 pm

W związku z zapytaniami o dostępność modułów FP, bardzo proszę zainteresowanych zakupem o wpisanie się na listę.
Minimalna ilość jaką mogę zrobić w cenie 80PLN, to pięć sztuk.

Awatar użytkownika

vatazhka
Bywalec
Posty: 75
Rejestracja: wt maja 10, 2016 10:48 am
Lokalizacja: Służew nad Dolinką

Re: Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#114

Post autor: vatazhka » sob wrz 03, 2016 5:40 pm

Dziękuję za podrzucenie urządzenia - miło było Cię poznać, rhino.

A teraz minirecenzja:
  • Wykonanie - profesjonalne, "nic nie stuka, nic nie trzeszczy". Widać i czuć, że obudowa urządzenia nie rozleci się, gdy np. wypadnie ono komuś z rąk i uderzy o podłogę.
  • Użytkowanie - jeżeli ktoś używał wcześniej dipswitchów, programowanie urządzenia trwa co najwyżej kilkadziesiąt sekund, po czym można je podłączyć i zapomnieć o nim. Korzystanie z pilota jest zabójczo proste - szary przycisk włącza pauzę, czerwony wyłącza. Bardzo przydatna jest sygnalizacja dźwiękiem (którą można wyłączyć) - odliczenie ostatnich 10 sekund a'la Polskie Radio ("pik-...-pik-piiik") pozwala na przedłużenie pauzy szarym przyciskiem.
Podsumowując, jest to bardzo ciekawe i przydatne urządzenie, gdy utrudnione jest nurkowanie w szafce.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Awatar użytkownika

Autor
rhino
Zasłużeni
Posty: 4289
Rejestracja: wt sie 24, 2010 1:57 pm
Lokalizacja: Kraków,Warszawa-Wawer
Płeć:
Kontakt:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#115

Post autor: rhino » sob wrz 03, 2016 9:42 pm

Wzajemnie, vatazhka.

Cieszę się, że się podoba.


Pawel1212
Uczestnik
Posty: 31
Rejestracja: pn mar 07, 2016 10:24 am
Lokalizacja: Legionowo
Na imię mam: Pawel
Płeć:

Re: Funkcja "przerwa na karmienie"

#116

Post autor: Pawel1212 » śr wrz 07, 2016 10:13 am

rhino pisze:
Lech-u pisze:Mówię Ci: pomyśl o timerze!
Pomyślę ! Only for you ;)
Zapisuje się drugi na listę (Zaraz po Lech-u ) na wersję z timerem.

Awatar użytkownika

Autor
rhino
Zasłużeni
Posty: 4289
Rejestracja: wt sie 24, 2010 1:57 pm
Lokalizacja: Kraków,Warszawa-Wawer
Płeć:
Kontakt:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#117

Post autor: rhino » śr wrz 07, 2016 10:23 am

Kupcie sobie zwykły timer tygodniowy z podtrzymaniem bateryjnym i do niego podłączcie FP :)

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 15620
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#118

Post autor: Lech-u » śr wrz 07, 2016 2:38 pm

rhino pisze:Kupcie sobie zwykły timer tygodniowy z podtrzymaniem bateryjnym i do niego podłączcie FP
Żonie się nie spodoba. Za dużo badziewia w jednym gniazdku 230V.
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

Autor
rhino
Zasłużeni
Posty: 4289
Rejestracja: wt sie 24, 2010 1:57 pm
Lokalizacja: Kraków,Warszawa-Wawer
Płeć:
Kontakt:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#119

Post autor: rhino » pt gru 09, 2016 9:29 pm

Użytkowników FP, proszę o krótkie podsumowanie po tym czasie.
Co jest dobrze, co źle, co chcielibyście zmienić/ulepszyć.

Na dzień dzisiejszy kończę produkcję.
Osoby które dostały/kupiły informuję, że przedłużam gwarancję do 36 miesięcy.
Gwarancja nie obejmuje baterii w pilocie.

Awatar użytkownika

marcinzabki29
Moderator
Posty: 6989
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 9:15 pm
Telefon: 501124489
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Marcin
Płeć:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#120

Post autor: marcinzabki29 » pt gru 09, 2016 10:08 pm

Używam dzień w dzień, jestem zadowolony.
Obie sztuki chodzą bez zarzutów :)
Pozdrawiam Marcin
240 litrów ogólne Większość Brzanki
240 litrów ogólne Głownie Tęczanki
90 litrów ogólne Głównie Limki Garbatki
30 kostka Wieloplamki
30 kostka Drobniczki Jednodniówki

Awatar użytkownika

asheka
Zasłużeni
Posty: 1694
Rejestracja: pt maja 03, 2013 4:01 pm
Lokalizacja: Tarchomin
Płeć:

Feed Pause - funkcja "przerwa na karmienie"

#121

Post autor: asheka » pt gru 09, 2016 10:27 pm

Ja byłam nastawiona sceptycznie. Uważałam, że to zbędny gadżet. Przetestowałam i wsiąkłam. Dwa filtry i skimmer podłączone do jednego modułu. Gdyby mi go ktoś teraz zabrał, byłabym nieszczęśliwa mimo tego, że możliwość korzystania z podobnej funkcji umożliwia mi inny sprzęt. Małe cudo.
Ogromne wyrazy uznania dla twórcy! :)

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: socrates i 1 gość