Zapraszamy na comiesięczne spotkania warszawskich akwarystów i użytkowników FAWA.PL.
Szczegóły w wątku: kliknij!. Najbliższe spotkanie już... w sobotę, 13.01.2018.o o godzinie 17:00. Zapraszamy do PUBu Zielona Gęś koło Metro Pole Mokotowskie
UWAGA! Zmieniony został Regulamin FAWA.pl. Pojawił się nowy punkt dotyczący Reklamy na FAWA.pl
Proszę o zapoznanie się z nowym regulaminem.

Zasilanie do odmulacza

Wiesz jak samemu wykonać pokrywy, filtry lub masz inne ciekawe pomysły, to jest dział dla ciebie. Zrób to sam czyli Adam Słodowy radzi :) Zrobiłeś coś ciekawego ? Pochwal się, nie kryj talentu przed światem....
Awatar użytkownika

Autor
boro1
Zapaleniec
Posty: 233
Rejestracja: wt mar 28, 2017 12:37 pm
Lokalizacja: Błonie
Na imię mam: Piotr
Płeć:

Zasilanie do odmulacza

#1

Post autor: boro1 » sob wrz 16, 2017 11:49 am

Korzystam z odmulacza, takiego na dwie baterie Typ C. Generalnie spełnia bdb swoje zadanie z jedynym wyjątkiem. Mianowicie bardzo szybko zużywają sie baterie. Dwa odmulenia i nie ma siły pracować. Macie jakiś pomysł jak przerobić, by zasilany był normalnie zasilaczem z 220V?

Wysłane z mojego ASUS_X00AD przy użyciu Tapatalka

Z podwodnej krainy,
Boro1


goly leon
Uczestnik
Posty: 29
Rejestracja: sob gru 31, 2016 10:08 pm
Lokalizacja: polska walczaca
Na imię mam: Heniek
Płeć:

Zasilanie do odmulacza

#2

Post autor: goly leon » sob wrz 16, 2017 1:29 pm

Akumulatorki i można wielokrotnie lądować


sucha13
Początkujący
Posty: 19
Rejestracja: pn wrz 22, 2014 10:18 pm
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Gocha

Zasilanie do odmulacza

#3

Post autor: sucha13 » sob wrz 16, 2017 1:42 pm


Awatar użytkownika

Autor
boro1
Zapaleniec
Posty: 233
Rejestracja: wt mar 28, 2017 12:37 pm
Lokalizacja: Błonie
Na imię mam: Piotr
Płeć:

Zasilanie do odmulacza

#4

Post autor: boro1 » sob wrz 16, 2017 2:18 pm

goly leon pisze:Akumulatorki i można wielokrotnie lądować
Ale to takie duże baterie, nie widziałem akumulatorków takich

Wysłane z mojego ASUS_X00AD przy użyciu Tapatalka

Z podwodnej krainy,
Boro1

Awatar użytkownika

radmac
Maniak
Posty: 988
Rejestracja: wt lut 25, 2014 8:23 pm
Lokalizacja: wola/śródmieście
Na imię mam: Jarek
Płeć:

Zasilanie do odmulacza

#5

Post autor: radmac » sob wrz 16, 2017 2:39 pm

boro1 pisze:
goly leon pisze:Akumulatorki i można wielokrotnie lądować
Ale to takie duże baterie, nie widziałem akumulatorków takich

Wysłane z mojego ASUS_X00AD przy użyciu Tapatalka
są, ale w kij rzadkie i w kij drogie.
jak są dwie baterie, to musisz tylko powiedzieć czy równolegle (wątpliwe) czy szeregowo (99% przypadków) połączone. jak w szeregu tzn że jest 3V. większość zasilaczy dostepnych od ręki jest 12V, ale może znajdziesz w obi czy innych zasilacz na 3V ale prędzej bedzie regulowany. dwa kabelki, gorący klej i sprawa załatwiona. chyba, ze ten odmulacz jest jakoś sprytnie zamykany zeby być wodoszczelny... to więcej zabawy i możesz sobie zalać zabawkę.

Pisane z kalkulatora

oddajcie Tapatalka!!!

Awatar użytkownika

Wojtekxxx9
Fanatyk
Posty: 1701
Rejestracja: wt kwie 25, 2017 7:49 pm
Lokalizacja: Praga Pld / Ettelbruck
Na imię mam: Wojtek
Płeć:

Zasilanie do odmulacza

#6

Post autor: Wojtekxxx9 » sob wrz 16, 2017 4:09 pm

Stabilizator na 3v można użyć :-)
LECHU, WYŁĄCZ TAPATLK!!!!!

Awatar użytkownika

Autor
boro1
Zapaleniec
Posty: 233
Rejestracja: wt mar 28, 2017 12:37 pm
Lokalizacja: Błonie
Na imię mam: Piotr
Płeć:

Zasilanie do odmulacza

#7

Post autor: boro1 » sob wrz 16, 2017 5:08 pm

radmac pisze:
boro1 pisze:
goly leon pisze:Akumulatorki i można wielokrotnie lądować
Ale to takie duże baterie, nie widziałem akumulatorków takich

Wysłane z mojego ASUS_X00AD przy użyciu Tapatalka
są, ale w kij rzadkie i w kij drogie.
jak są dwie baterie, to musisz tylko powiedzieć czy równolegle (wątpliwe) czy szeregowo (99% przypadków) połączone. jak w szeregu tzn że jest 3V. większość zasilaczy dostepnych od ręki jest 12V, ale może znajdziesz w obi czy innych zasilacz na 3V ale prędzej bedzie regulowany. dwa kabelki, gorący klej i sprawa załatwiona. chyba, ze ten odmulacz jest jakoś sprytnie zamykany zeby być wodoszczelny... to więcej zabawy i możesz sobie zalać zabawkę.

Pisane z kalkulatora
Dwie szeregowo, jedna na drugiej stoi :)
myślę, że jest wodoodporny, tak na wszelki wypadek..

Wysłane z mojego ASUS_X00AD przy użyciu Tapatalka

Z podwodnej krainy,
Boro1

Awatar użytkownika

eratez
Zapaleniec
Posty: 317
Rejestracja: ndz lis 20, 2016 2:42 am
Lokalizacja: Warszawa, Bródno
Na imię mam: Łukasz
Płeć:

Zasilanie do odmulacza

#8

Post autor: eratez » sob wrz 16, 2017 5:24 pm

Aku takie co jakiś czas są w Lidliu po ok 16zł/2szt. Tylko nie do kazda ładowarka to zmieści. Jeśli chodzi o zasilacz i stabilizator to pytanie ile to prądu ciągnie skoro baterie R14 wystarczają tylko na dwa razy :-?
Tapatalk to ZŁOO :twisted:

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości