Zapraszamy na comiesięczne spotkania warszawskich akwarystów i użytkowników FAWA.PL.
Szczegóły w wątku: kliknij!. Najbliższe spotkanie już... w sobotę, 18.11.2017.o o godzinie 17:00. Zapraszamy do PUBu Zielona Gęś koło Metro Pole Mokotowskie
UWAGA! Konkurs FAWArium 2. Czytaj na Forum.

Zasilanie do odmulacza

Wiesz jak samemu wykonać pokrywy, filtry lub masz inne ciekawe pomysły, to jest dział dla ciebie. Zrób to sam czyli Adam Słodowy radzi :) Zrobiłeś coś ciekawego ? Pochwal się, nie kryj talentu przed światem....

Autor
boro1
Gaduła
Posty: 153
Rejestracja: wt mar 28, 2017 12:37 pm
Telefon: 502278739
Lokalizacja: Błonie
Na imię mam: Piotr
Płeć:

Zasilanie do odmulacza

#1

Post autor: boro1 » sob wrz 16, 2017 11:49 am

Korzystam z odmulacza, takiego na dwie baterie Typ C. Generalnie spełnia bdb swoje zadanie z jedynym wyjątkiem. Mianowicie bardzo szybko zużywają sie baterie. Dwa odmulenia i nie ma siły pracować. Macie jakiś pomysł jak przerobić, by zasilany był normalnie zasilaczem z 220V?

Wysłane z mojego ASUS_X00AD przy użyciu Tapatalka

Z podwodnej krainy,
Boro1


goly leon
Uczestnik
Posty: 26
Rejestracja: sob gru 31, 2016 10:08 pm
Lokalizacja: polska walczaca
Na imię mam: Heniek
Płeć:

Zasilanie do odmulacza

#2

Post autor: goly leon » sob wrz 16, 2017 1:29 pm

Akumulatorki i można wielokrotnie lądować


sucha13
Początkujący
Posty: 19
Rejestracja: pn wrz 22, 2014 10:18 pm
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Gocha

Zasilanie do odmulacza

#3

Post autor: sucha13 » sob wrz 16, 2017 1:42 pm



Autor
boro1
Gaduła
Posty: 153
Rejestracja: wt mar 28, 2017 12:37 pm
Telefon: 502278739
Lokalizacja: Błonie
Na imię mam: Piotr
Płeć:

Zasilanie do odmulacza

#4

Post autor: boro1 » sob wrz 16, 2017 2:18 pm

goly leon pisze:Akumulatorki i można wielokrotnie lądować
Ale to takie duże baterie, nie widziałem akumulatorków takich

Wysłane z mojego ASUS_X00AD przy użyciu Tapatalka

Z podwodnej krainy,
Boro1

Awatar użytkownika

radmac
Maniak
Posty: 932
Rejestracja: wt lut 25, 2014 8:23 pm
Lokalizacja: wola/śródmieście
Na imię mam: Jarek
Płeć:

Zasilanie do odmulacza

#5

Post autor: radmac » sob wrz 16, 2017 2:39 pm

boro1 pisze:
goly leon pisze:Akumulatorki i można wielokrotnie lądować
Ale to takie duże baterie, nie widziałem akumulatorków takich

Wysłane z mojego ASUS_X00AD przy użyciu Tapatalka
są, ale w kij rzadkie i w kij drogie.
jak są dwie baterie, to musisz tylko powiedzieć czy równolegle (wątpliwe) czy szeregowo (99% przypadków) połączone. jak w szeregu tzn że jest 3V. większość zasilaczy dostepnych od ręki jest 12V, ale może znajdziesz w obi czy innych zasilacz na 3V ale prędzej bedzie regulowany. dwa kabelki, gorący klej i sprawa załatwiona. chyba, ze ten odmulacz jest jakoś sprytnie zamykany zeby być wodoszczelny... to więcej zabawy i możesz sobie zalać zabawkę.

Pisane z kalkulatora

Zawsze bierz pod uwagę fakt, że możesz się mylić - Terry Pratchett

Awatar użytkownika

Wojtekxxx9
Fanatyk
Posty: 1494
Rejestracja: wt kwie 25, 2017 7:49 pm
Lokalizacja: Siedlce
Na imię mam: Wojtek
Płeć:

Zasilanie do odmulacza

#6

Post autor: Wojtekxxx9 » sob wrz 16, 2017 4:09 pm

Stabilizator na 3v można użyć :-)


Autor
boro1
Gaduła
Posty: 153
Rejestracja: wt mar 28, 2017 12:37 pm
Telefon: 502278739
Lokalizacja: Błonie
Na imię mam: Piotr
Płeć:

Zasilanie do odmulacza

#7

Post autor: boro1 » sob wrz 16, 2017 5:08 pm

radmac pisze:
boro1 pisze:
goly leon pisze:Akumulatorki i można wielokrotnie lądować
Ale to takie duże baterie, nie widziałem akumulatorków takich

Wysłane z mojego ASUS_X00AD przy użyciu Tapatalka
są, ale w kij rzadkie i w kij drogie.
jak są dwie baterie, to musisz tylko powiedzieć czy równolegle (wątpliwe) czy szeregowo (99% przypadków) połączone. jak w szeregu tzn że jest 3V. większość zasilaczy dostepnych od ręki jest 12V, ale może znajdziesz w obi czy innych zasilacz na 3V ale prędzej bedzie regulowany. dwa kabelki, gorący klej i sprawa załatwiona. chyba, ze ten odmulacz jest jakoś sprytnie zamykany zeby być wodoszczelny... to więcej zabawy i możesz sobie zalać zabawkę.

Pisane z kalkulatora
Dwie szeregowo, jedna na drugiej stoi :)
myślę, że jest wodoodporny, tak na wszelki wypadek..

Wysłane z mojego ASUS_X00AD przy użyciu Tapatalka

Z podwodnej krainy,
Boro1

Awatar użytkownika

eratez
Gaduła
Posty: 199
Rejestracja: ndz lis 20, 2016 2:42 am
Lokalizacja: Warszawa, Bródno
Na imię mam: Łukasz
Płeć:

Zasilanie do odmulacza

#8

Post autor: eratez » sob wrz 16, 2017 5:24 pm

Aku takie co jakiś czas są w Lidliu po ok 16zł/2szt. Tylko nie do kazda ładowarka to zmieści. Jeśli chodzi o zasilacz i stabilizator to pytanie ile to prądu ciągnie skoro baterie R14 wystarczają tylko na dwa razy :-?

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości