Zapraszamy na comiesięczne spotkania warszawskich akwarystów i użytkowników FAWA.PL.
Szczegóły w wątku: kliknij!. Najbliższe spotkanie już... w sobotę, 18.11.2017.o o godzinie 17:00. Zapraszamy do PUBu Zielona Gęś koło Metro Pole Mokotowskie
UWAGA! Konkurs FAWArium 2. Czytaj na Forum.

Termostat STC-1000 "nowy" nie działał...już działa :)

Wszystko dotyczące techniki w akwarium a czego nie można umieścic w innym podforum
Awatar użytkownika

Autor
qpnix
Uzależniony
Posty: 601
Rejestracja: pn gru 21, 2015 9:44 pm
Lokalizacja: Piaseczno
Na imię mam: Lukasz
Płeć:

Termostat STC-1000 "nowy" nie działał...już działa :)

#1

Post autor: qpnix » śr kwie 26, 2017 6:55 pm

Cześć....dziś doszły do mnie z CHRL dwa termostaty jak w temacie i albo jestem totalnym głąbem albo trafiła mi się wadliwa seria bo obydwa nie działają. Chciałem podłączyć pod nie wiatraki do schładzania wody w krewetkariach, ale nic z tego.
Wydaje mi się że dobrze zaprogramowałem owe termostaty, ale nic nie zwiera i prąd nie dochodzi do wiatraka
Poniżej link do filmu z montażu:

https://youtu.be/sqXg5Pn9L_k

Proszę o info pewnie ktoś takich używa ?

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Dodano po przerwie do tego postu:
Dobra.... jestem głąbem
DziałaObrazek

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony śr kwie 26, 2017 6:55 pm przez qpnix, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 14981
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Termostat STC-1000

#2

Post autor: Lech-u » śr kwie 26, 2017 9:31 pm

Przez grzeczność nie zaprzeczałem.
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

marcinzabki29
Moderator
Posty: 6433
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 9:15 pm
Telefon: 501124489
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Marcin
Płeć:

Termostat STC-1000 "nowy" nie działa

#3

Post autor: marcinzabki29 » śr kwie 26, 2017 9:35 pm

qpnix pisze: Dobra.... jestem głąbem
Ale za to teraz z jakim doświadczeniem :hihi:
Ostatnio podłączałem rampę i oczywiście zasilacz, tyle, że bez wtyczek.
I co, oczywiście od razu zacząłem podejrzewać, że zasilacz nie działa.
Chwile mi zajęło nim załapałem, że pomyliłem plus z minusem.
Ten się nie myli, co nic nie robi :wink:
Pozdrawiam Marcin
240 litrów ogólne Większość Brzanki
240 litrów ogólne Głownie Tęczanki
90 litrów ogólne Głównie Limki Garbatki
30 kostka Wieloplamki
30 kostka Drobniczki Jednodniówki

Awatar użytkownika

Autor
qpnix
Uzależniony
Posty: 601
Rejestracja: pn gru 21, 2015 9:44 pm
Lokalizacja: Piaseczno
Na imię mam: Lukasz
Płeć:

Termostat STC-1000 "nowy" nie działał...już działa :)

#4

Post autor: qpnix » śr kwie 26, 2017 9:40 pm

:)
Na razie na sztukę, ale cieszę się że działa
Obrazek

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony czw maja 04, 2017 12:17 am przez qpnix, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika

Autor
qpnix
Uzależniony
Posty: 601
Rejestracja: pn gru 21, 2015 9:44 pm
Lokalizacja: Piaseczno
Na imię mam: Lukasz
Płeć:

Termostat STC-1000 "nowy" nie działał...już działa :)

#5

Post autor: qpnix » czw maja 04, 2017 12:17 am

Tak wygląda finalnie....spoko termostatObrazekObrazek

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika

marcinzabki29
Moderator
Posty: 6433
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 9:15 pm
Telefon: 501124489
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Marcin
Płeć:

Termostat STC-1000 "nowy" nie działał...już działa :)

#6

Post autor: marcinzabki29 » czw maja 04, 2017 10:00 am

Wygląda całkiem nie źle.
Jakiej jest wielkości?
Odpowiada tylko za temperaturę?
Pozdrawiam Marcin
240 litrów ogólne Większość Brzanki
240 litrów ogólne Głownie Tęczanki
90 litrów ogólne Głównie Limki Garbatki
30 kostka Wieloplamki
30 kostka Drobniczki Jednodniówki

Awatar użytkownika

rupert
Zapaleniec
Posty: 451
Rejestracja: sob sty 17, 2015 11:47 am
Lokalizacja: Warszawa, Tarchomin
Na imię mam: Hubert
Płeć:

Termostat STC-1000 "nowy" nie działał...już działa :)

#7

Post autor: rupert » czw maja 04, 2017 10:11 am

Łukasz może wrzucisz link chińskiej aukcji do tematu z krótkim opisem.
Prezentuje się całkiem nieźle :)
Ostatnio zmieniony czw maja 04, 2017 10:12 am przez rupert, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości