Zapraszamy na comiesięczne spotkania warszawskich akwarystów i użytkowników FAWA.PL.
Szczegóły w wątku: kliknij!. Najbliższe spotkanie już... w sobotę, 18.11.2017.o o godzinie 17:00. Zapraszamy do PUBu Zielona Gęś koło Metro Pole Mokotowskie
UWAGA! Konkurs FAWArium 2. Czytaj na Forum.

Wlacznik czasowy do akwarium na Arduino

Wszystko dotyczące techniki w akwarium a czego nie można umieścic w innym podforum

Autor
szpilaos
Gość
Posty: 4
Rejestracja: śr maja 17, 2017 7:47 pm
Lokalizacja: Lwowek Slaski, Jana Pawla
Na imię mam: Kamil
Płeć:

Wlacznik czasowy do akwarium na Arduino

#1

Post autor: szpilaos » śr cze 21, 2017 9:07 pm

Witam mam problem z napisaniem programu na wlacznik czasowy. Wlaczanie przekaznika musi byc przez wyswietlacz LCD 2x16 z magistrala i zegarem Ds1307. Pomoze ktos w napisaniu programu??


kuchar
Gość
Posty: 9
Rejestracja: ndz gru 04, 2016 10:07 am
Lokalizacja: Warszawa, Rembertów
Na imię mam: Marcin
Płeć:

Wlacznik czasowy do akwarium na Arduino

#2

Post autor: kuchar » śr cze 21, 2017 9:24 pm

szpilaos pisze:Witam mam problem z napisaniem programu na wlacznik czasowy. Wlaczanie przekaznika musi byc przez wyswietlacz LCD 2x16 z magistrala i zegarem Ds1307. Pomoze ktos w napisaniu programu??
Co oznacza przez wyświetlacz

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka


Autor
szpilaos
Gość
Posty: 4
Rejestracja: śr maja 17, 2017 7:47 pm
Lokalizacja: Lwowek Slaski, Jana Pawla
Na imię mam: Kamil
Płeć:

Wlacznik czasowy do akwarium na Arduino

#3

Post autor: szpilaos » śr cze 21, 2017 10:28 pm

Ze przyciski steruja wszystkimi funkcjami


kuchar
Gość
Posty: 9
Rejestracja: ndz gru 04, 2016 10:07 am
Lokalizacja: Warszawa, Rembertów
Na imię mam: Marcin
Płeć:

Wlacznik czasowy do akwarium na Arduino

#4

Post autor: kuchar » śr cze 21, 2017 10:30 pm

A jakie chcesz funkcje?



Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka


Autor
szpilaos
Gość
Posty: 4
Rejestracja: śr maja 17, 2017 7:47 pm
Lokalizacja: Lwowek Slaski, Jana Pawla
Na imię mam: Kamil
Płeć:

Wlacznik czasowy do akwarium na Arduino

#5

Post autor: szpilaos » czw cze 22, 2017 7:20 pm

najlepiej to wlacznik czasowy na 8 przekaznikow sterowany guzikami i wszystko widoczne na wyswietlaczu. Cos takiego jak to http://www.belajarduino.com/2016/10/pro ... engan.html tylko z RTC DS1307

Awatar użytkownika

Wojtekxxx9
Fanatyk
Posty: 1494
Rejestracja: wt kwie 25, 2017 7:49 pm
Lokalizacja: Siedlce
Na imię mam: Wojtek
Płeć:

Wlacznik czasowy do akwarium na Arduino

#6

Post autor: Wojtekxxx9 » czw cze 22, 2017 8:27 pm

Tam wszystko jest. Więc w czym problem?


Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka


Autor
szpilaos
Gość
Posty: 4
Rejestracja: śr maja 17, 2017 7:47 pm
Lokalizacja: Lwowek Slaski, Jana Pawla
Na imię mam: Kamil
Płeć:

Wlacznik czasowy do akwarium na Arduino

#7

Post autor: szpilaos » czw cze 22, 2017 10:36 pm

ale musze tam zmienic RTC na DS1307 a tego nie potrafie

Awatar użytkownika

Wojtekxxx9
Fanatyk
Posty: 1494
Rejestracja: wt kwie 25, 2017 7:49 pm
Lokalizacja: Siedlce
Na imię mam: Wojtek
Płeć:

Wlacznik czasowy do akwarium na Arduino

#8

Post autor: Wojtekxxx9 » czw cze 22, 2017 11:15 pm

Ale to chodzi ma tych samych bibliotekach. W każdym razie u mnie.
Podłącz jak masz. Jak będzie problem to będziesz myślał

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości