Ostatni post z poprzedniej strony:
zdokładnie tak.
ja albo używam peklosoli pokazanej albo w falentach w specjalistycznym sklepie kupuje.
Ostatni post z poprzedniej strony:
zpowodzenia zrób to dokładnie a Ty i Twoja rodzina będziecie zachwyceni
pewnie możesz ale na jakim etapie chcesz to robić i co dokładnie chcesz dać
gotowa zalewą z beczki po dodaniu już wszystkich składników.
Ja zawzięcie pracuję nad kiełbaskąDodano do tego postu po 1 minucie 52 sekundach
Bo zamiast zajmować się rybami i psem, to będę pitrasił .
Na samym wierzchu?
Ani rybki ani piesek nie ucierpi jeśli przez godzinę przyszykujesz mięso a potem będziesz je gotował około 90min.
Dodano do tego postu po 1 minucie 1 sekundzie
po 3 dniach i zapach ma bardzo intensywny.
i w końcu jestem gotowy świętować.Dodano do tego postu po 1 dniu 9 godzinach 26 minutach 32 sekundach
Już Cię nie lubię
mogę się mylić ale od 2012 roku Unia zakazała wędzenia dymem pochodzących ze spalania drewnaDodano do tego postu po 37 sekundach
http://wmeritum.pl/zakaz-tradycyjnego-w ... rmy/154558Dodano do tego postu po 41 sekundach
dzisiaj był dzień rozpustyDodano do tego postu po 10 minutach 13 sekundach
Kupionych wyłącznie w celach kolekcjonerskich.ArekRaszyn pisze: ↑czw gru 21, 2017 7:01 pmNie używasz Lechu klasycznego drewna tylko jakiś miks zrębów tak ?
No więc moje modyfikacje:ArekRaszyn pisze: ↑wt gru 26, 2017 11:19 amNapisz więc jak żeś to uczynił.
Może następnym razem jak będę robić mięcho Twoją modyfikację sprawdzę.
Peklowałem dokładnie 4,5 doby. I okazało się, że wędliny były odpowiednio słone jak na moje potrzeby. Obawiam się, że jakbym zrobił 6 dni, to mogłoby być za słone.ArekRaszyn pisze: ↑sob gru 16, 2017 7:53 pmpeklujemy równo 6 dni, żadne 5 żadne 7 ----- 6 i już (albo nie daję gwarancji)
W ogóle nie parzyłem wędlin po uwędzeniu. Po uwędzeniu były gotowe do spożycia.