2. Kiedy został założony / czy dojrzewał – Maj 2026 / dojrzewał
3. Rodzaj i model filtra, wypełnienia / czy jest włączony cały czas – Aquael, FZN 700 Pro, kulki ceramiczne, włączony (ostatnio skrecony na prawie na max)
4. Gatunki i ilość ryb – 1 bojownik. Kiedyś były jeszcze Glo fish tetras i krewetki, ale przeniosłem jakiś miesiąc temu do drugiego akwarium.
5. Gatunki i ilości roślin – anubias 1, kilka limnophilia sessiflora, i jakieś inne co nie pamiętam jak się nazywają. Ostatnio pojawiły się tez krasnorosty
6. Podłoże – Aquaforest AF Natural Substrate, na to żwirek czarny 1-3 mm Aqua Della
7. Inne sprzęty – grzałka
8. Ozdoby, korzenie – ze 3 kamienie dragon stone, 1 korzeń (wyjąłem jakieś 2 tygodnie temu)
9. Pokrywa – tak
10. Oświetlenie – tak, leddy slim z zestawu (10W)
11. Stosowane nawozy, pokarmy, preparaty itp. (dawki częstość) – hikari betta bio gold, 1x dziennie, 5 granulek
12. Parametry wody (NO[inddolny]2[/inddolny], NO[inddolny]3[/inddolny], pH, KH, GH, PO[inddolny]4[/inddolny], Cl, itp.) –
PH:7.6, GH:8, KH:6, Nh3:0, No2:0, No3:2, Po4:0.25, K: prawie 5
13. Temperatura w zbiorniku – 27. Ostatnio 28 bo goraco jest
14. Czy posiadasz grzałkę / moc w W – tak, 50W
15. Jak wyglądają porządki w akwarium (podmiana wody, odmulanie, czyszczenie filtra) – raz w tyg podmiana wody, czyszczenie filtra raz na dwa tyg, odmulanie ostatnio próbowałem)
16. Co nowego zrobiono ostatnio w zbiorniku / kiedy (dokładnie opisz) – tygodnie temu wyjąłem korzeń i kamienie dragon stone (został 1)
17. Od jak dawna masz rybkę? Jak wyglądała aklimatyzacja? - od 5 czerwca. Aklimatyzacja - metoda pływająca
18. Czy rybka/rybki były wcześniej leczone? Kiedy, na co i jakich lekarstw używano? - z dwa tygodnie temu próbowałem Esha2000. Wrzuciłem tez liscie migdałecznika.
19. OBJAWY I PRZEBIEG CHOROBY - Ostatnio bojownik jest ospały, głownie leży na dnie lub na roślinach. Jakiś czas temu zauważyłem ze ma rozdarta płetwę ogonową. Na początku wyglądało jakby się rozciął o korzeń... Od jakiegoś czasu stan płetw i ogona pogarsza się. Zastosowałem Esha 2000 przez parę dni się jakby ożywił ale ostatnio znowu jest ospały, No i wydaje mi się ze stan płetw i ogona się wciąż pogarsza. Zrobiłam dziś zdjęcia, wydaje mi się tez ze ma nastroszone płatwy. Generalnie wygląda źle i martwię się ze padnie. Nie wiem czym mam go leczyć. Nie mam zbiornika na kwarantannę, wiec wszystkich innych lokatorów (krewetki, ślimaki) przeniosłem. Został sam. W miare je te granulki, ale bez większego entuzjazmu.
20. Zdjęcie – w załączniku )(nieostre, robione telefonem)

Nie wiem jaki lek zastosowac, proszę o pomoc.