Strona 4 z 4
wiosna :)
: śr maja 01, 2019 9:41 pm
autor: A.G.A.
Ostatni post z poprzedniej strony:
Wszystko tak, jak poprzednio Ale bez soli.
Bez skracania czasu .
wiosna :)
: śr maja 01, 2019 9:45 pm
autor: Lech-u
Czyli tyle samo czasu, ale TYLKO cukier?
wiosna :)
: śr maja 01, 2019 9:48 pm
autor: A.G.A.
Cukier - tyle czasu, ile dawaleś poprzednio. Później czosnek - zamiast soli. Później już wszystko po staremu.
wiosna :)
: śr maja 01, 2019 9:51 pm
autor: Lech-u
Czy myślisz, że tyle czosnku to nie będzie za "ostro"?
36 godzin czosnku zamiast soli?
wiosna :)
: śr maja 01, 2019 10:01 pm
autor: A.G.A.
Mięso trzeba zakonserwować. Nie będzie przecież poddane obróbce termicznej.
Może nie próbuj na polędwicy wołowej
Zrób próbę .
Teoretycznie, powinno się udać.
wiosna :)
: śr maja 01, 2019 10:03 pm
autor: Lech-u
Właśnie robię schab I polędwicę wołową.
Zrobię bez soli tym razem. Czasnku nie będę żałował.
wiosna :)
: śr maja 01, 2019 10:05 pm
autor: A.G.A.
zostaw kawałek
do spróbowania .
wiosna :)
: śr maja 01, 2019 10:09 pm
autor: Lech-u
Dobra
wiosna :)
: ndz maja 12, 2019 2:39 pm
autor: pkalan
wiosna :)
: ndz maja 12, 2019 10:26 pm
autor: Lech-u
Czaaaaaaad!!!
Dodano do tego postu po 23 dniach 14 godzinach 26 minutach 2 sekundach
Po lewej boczek długo dojrzewający po prawej baleron długo dojrzewający a poniżej kiełbasy domowej roboty (wędzone i podsuszane).
Ostatnia produkcja w domu:
wiosna :)
: śr cze 05, 2019 3:40 pm
autor: A.G.A.
wiosna :)
: śr cze 05, 2019 7:08 pm
autor: Lena_Ned
Macie więcej zdjęć szyneczek? Chętnie popatrzę