Moje akwarium 112 litrów i 10 i kot

Tu możesz pochwalić się zdjęciami ryb, roślin i aranżacjami akwarium.
Awatar użytkownika

marcinzabki29
Cesarz
Posty: 10975
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 9:15 pm
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Marcin
Płeć:

Moje akwarium 112 litrów i 10 i kot

#121

Post autor: marcinzabki29 » sob wrz 15, 2018 10:02 pm

Ostatni post z poprzedniej strony:

To czy jest dostaną czy nie, to na jej parametry nie ma znaczenia.
Pozdrawiam Marcin


challenger3
Bywalec
Posty: 63
Rejestracja: czw kwie 12, 2018 6:11 pm
Telefon: 507350863
Lokalizacja: Warszawa Ursus
Na imię mam: Czarek
Płeć:

Moje akwarium 112 litrów i 10 i kot

#122

Post autor: challenger3 » sob wrz 15, 2018 11:00 pm

Keysi pisze:Zatoczków nie mam i za nimi nie tęsknię , mam ampularie i helmuty ekipę od tych rzeczy .
challenger3 pisze:
sob wrz 15, 2018 7:17 pm
Keysi coś nam do wody dodali , ja po podmianie wody mam to samo od jakichś 3 tygodni ...
To mogło by się zgadzać , a wodę zawsze mam odstaną.
Ja z kolei podmieniam automatem , wcześniej nie zauważyłem problemów , a teraz mam taki sam przypadek jak Ty? U mnie też jeden ze zbrojniķów zareagował bardzo dziwnie na podmianie. Dodam że , w drugim akwa wodę lałem z biedronki i wszystko jest ok ...
Glonek wygląda tak ... Obrazek


Wojtekxxx9
Moderator
Posty: 1565
Rejestracja: pn sty 29, 2018 5:06 pm
Lokalizacja: Warszawa Gocław
Na imię mam: Wojtekxxx9
Płeć:

Moje akwarium 112 litrów i 10 i kot

#123

Post autor: Wojtekxxx9 » sob wrz 15, 2018 11:50 pm

Kiedyś mój też tak miał. Tylko ja wodę RO już wtedy dawałem. Masz tam grzałkę? Z tym mi się kojarzyło. Było tylko na jednym i się bez problemu zagoiło

Awatar użytkownika

marcinzabki29
Cesarz
Posty: 10975
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 9:15 pm
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Marcin
Płeć:

Moje akwarium 112 litrów i 10 i kot

#124

Post autor: marcinzabki29 » sob wrz 15, 2018 11:54 pm

Pusto, czemu pytasz o grzałkę?
Pozdrawiam Marcin


Wojtekxxx9
Moderator
Posty: 1565
Rejestracja: pn sty 29, 2018 5:06 pm
Lokalizacja: Warszawa Gocław
Na imię mam: Wojtekxxx9
Płeć:

Moje akwarium 112 litrów i 10 i kot

#125

Post autor: Wojtekxxx9 » sob wrz 15, 2018 11:56 pm

Jak u mojegojefo glusia tak było to z oparzeniem.mi.sie skojarzyło. Co jak.co ale o chorobach pojęcia nie mam

Awatar użytkownika

marcinzabki29
Cesarz
Posty: 10975
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 9:15 pm
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Marcin
Płeć:

Moje akwarium 112 litrów i 10 i kot

#126

Post autor: marcinzabki29 » sob wrz 15, 2018 11:59 pm

A, Zbrojnika Miałeś na myśli, myślałem, że zwalasz winę tych glonów u Koleżanki na grzałkę.
Pozdrawiam Marcin


challenger3
Bywalec
Posty: 63
Rejestracja: czw kwie 12, 2018 6:11 pm
Telefon: 507350863
Lokalizacja: Warszawa Ursus
Na imię mam: Czarek
Płeć:

Moje akwarium 112 litrów i 10 i kot

#127

Post autor: challenger3 » ndz wrz 16, 2018 9:17 am

Pusto pisze:Kiedyś mój też tak miał. Tylko ja wodę RO już wtedy dawałem. Masz tam grzałkę? Z tym mi się kojarzyło. Było tylko na jednym i się bez problemu zagoiło
Grzałkę mam w sumpie, u reszty ryb nie zauważyłem żadnych anomalii ...


krasnal
Guru
Posty: 2558
Rejestracja: czw sty 08, 2009 4:30 pm
Lokalizacja: Warszawa-Wola/ Urlychów
Na imię mam: Slawek
Płeć:

Moje akwarium 112 litrów i 10 i kot

#128

Post autor: krasnal » ndz wrz 16, 2018 11:46 am

Keysi pisze:
sob wrz 15, 2018 6:24 pm
Od początku świeci się 72 W T5
Jak długo juz sa te świetlówki ?
Mała propozycja -- przemyj je bo choc tego nie widac po pewnym czasie
coś osadza sie na szkle i blokuje "fale" świetlne

Awatar użytkownika

Autor
Keysi
Zapaleniec
Posty: 491
Rejestracja: ndz sty 17, 2016 11:06 pm
Telefon: 695664059
Lokalizacja: Warszawa- Ursus
Na imię mam: Katarzyna
Płeć:

Moje akwarium 112 litrów i 10 i kot

#129

Post autor: Keysi » ndz wrz 16, 2018 1:42 pm

krasnal pisze:
ndz wrz 16, 2018 11:46 am
Jak długo juz sa te świetlówki ?
nie cały rok.

ODPOWIEDZ