Ostatni post z poprzedniej strony:
Mało światła, dużo CO2.... jeszcze nie miałem obsady to bąblowałem ile wlezie.No i patrzyłem ile wlezie, nawet po ciemku zerkałem

Ostatni post z poprzedniej strony:
Mało światła, dużo CO2.... jeszcze nie miałem obsady to bąblowałem ile wlezie.No i mam pierwszy kłopot, na moje oko plesniawka, co gremium sądzi?Dodano do tego postu po 11 godzinach 1 minucie 28 sekundach
Jeśli to ospa, to może już teraz podbić temperaturę?Dodano do tego postu po 6 minutach 10 sekundach
Lek zapodany do dużego akwarium, mniejsze obserwuję, bo niestety narzędzia do przycinania roślin krążyły między zbiornikami, teraz się moczą w duzym akwarium. Temperaturę podnoszę skokowo w okolice 30 stopni, powietrze leci pełną parą...Dodano do tego postu po 4 godzinach 53 minutach 30 sekundach
Nie wiem czy po jednej dobie od podania lekarstwa już powinienem widzieć zmianę, czy to myślenie życzeniowe, ale widzę poprawę. Jest mniej białych kropek, ryby są żwawsze - to być może zasługa wyższej temperatury, ale idzie ku dobremu.Dodano do tego postu po 1 dniu 6 godzinach 50 minutach 38 sekundach
Ospa zeszła, i teraz co? Z tydzień poczekać zmniejszając temperaturę i po tygodniu podmiana 50% wody? Węgiel do filtra czy niekoniecznie?Dodano do tego postu po 4 dniach 17 godzinach 28 minutach 2 sekundach