Ostatni post z poprzedniej strony:
Przecież i tak zrobisz po swojemu. To po co pytać?Piotr Pepe pisze: ↑wt sty 17, 2023 11:33 pm Czy kubełek JBL CristalProfi e1502 Green line do trzysetki będzie ok? Jeśli nie to czego szukać?

Ostatni post z poprzedniej strony:
Przecież i tak zrobisz po swojemu. To po co pytać?Piotr Pepe pisze: ↑wt sty 17, 2023 11:33 pm Czy kubełek JBL CristalProfi e1502 Green line do trzysetki będzie ok? Jeśli nie to czego szukać?
Odpaliłem dzisiaj kupiony filtr, niestety głośno chodzi, w porównaniu do Minikani chodzącego w 80-tce, która jest bezgłośna ten chodzi jak nadpalony transformator. Jakimś programem do mierzenia hałasu (na telefon) zmierzyłem i buczenie osiąga 43 decybele, co przy akwarium ustawionym w sypialni jest nie do przyjęcia.Dodano do tego postu po 4 dniach 6 godzinach 32 minutach 35 sekundach
Pytaj się tego co polecił
Jak to obliczyć, pod butlę mam podpięty bąbelkomierz....
Odczytuję to jako pochwałę, a ta z Twojej klawiatury wiele dla mnie znaczy
Po dwóch dniach ostrego bąblowania, chyba przesadziłem - stężenie CO2 wynosi 56 ppm - jak nie ma ryb, to chyba nie zaszkodzi? Już zmniejszyłem. Sugerowałem się wskazaniem stałego testu, który stał się bardziej przeźroczysty a nie jak myślałem, że stanie się jaśniejszy.Dodano do tego postu po 3 dniach 1 minucie 45 sekundach
Kilka pytań dotyczących trzysetki:Dodano do tego postu po 16 dniach 7 godzinach 15 minutach 49 sekundach
Pytanko - zbiornik 300l, niektóre rośliny łodygowe wykazują oznaki "rozpuszczania sie", sprawa postępuje od dołu rośliny. Nawet te, które jako zdrowe egzemplarze przenoszę z 80-tki. Ogólnie zauważyłem słabszy wzrost, przeniesiony wywłócznik w 80-tce przyrastał 1-2 cm na dobę, w 300-tce stoi w miejscu. Czy to wcześniejszy brak węgla w wodzie? Czy obecny brak czegoś?Dodano do tego postu po 4 dniach 1 godzinie 6 minutach 22 sekundach
Dodano do tego postu po 3 dniach 21 godzinach 27 minutach 41 sekundach
Nie było podpowiedzi, więc sam sobie podpowiedziałemPiotr Pepe pisze: ↑ndz lut 26, 2023 8:46 pm Rybki zajmują dolne 20% słupa wody. Czy można coś dołożyć na górna część? Raczej nie chce żyworódek......