FILTR RO

Parametry wody i sposoby ich poprawy.

maciek
Gaduła
Posty: 181
Rejestracja: śr maja 23, 2012 9:47 am
Lokalizacja:
Kontakt:

FILTR RO

#61

Post autor: maciek » śr lut 20, 2013 10:02 am

Ostatni post z poprzedniej strony:

Froster, ja dostałem identyczna jak Kars. U mnie cieknie korek, bardziej mnie przekonuje cos takiego jak ma kolega "pkucaba"


brzezin
Uczestnik
Posty: 37
Rejestracja: śr paź 31, 2012 10:48 am
Lokalizacja:
Kontakt:

FILTR RO

#62

Post autor: brzezin » śr lut 20, 2013 3:51 pm

Podłączyłem dzisiaj swój zestaw podobnie jak froster czy pkucaba do węża od prysznica, dodatkowo dokupić musiałem tylko korek (6 zł) do złączki podwójnej z zestawu. Po kilkukrotnym przepuszczeniu wody przez filtry (na początku leciała czarnawa), włożyłem membranę i od razu woda leciała już RO. Pytanko teraz tylko co zrobić żeby membrana nie wyschła po odłączeniu ? zamierzam to trzymać położone w siatce pod wanną :)


GSA
Zapaleniec
Posty: 234
Rejestracja: ndz wrz 02, 2012 5:16 pm
Lokalizacja:
Płeć:
Kontakt:

FILTR RO

#63

Post autor: GSA » śr lut 20, 2013 3:54 pm

Załóż zaworki na końcach obudowy membrany.


brzezin
Uczestnik
Posty: 37
Rejestracja: śr paź 31, 2012 10:48 am
Lokalizacja:
Kontakt:

FILTR RO

#64

Post autor: brzezin » śr lut 20, 2013 4:41 pm

Np takie jak ten ? http://www.woda.com.pl/index.php?p837,b ... m-1-4-cala" onclick="window.open(this.href);return false;

Ale czy to rzeczywiście potrzebne jak używane raz na tydzień czy dwa ?


GSA
Zapaleniec
Posty: 234
Rejestracja: ndz wrz 02, 2012 5:16 pm
Lokalizacja:
Płeć:
Kontakt:

FILTR RO

#65

Post autor: GSA » śr lut 20, 2013 5:06 pm

Tak - coś takiego może być. Zachowaj kolejność zamykania i będzie OK.


maciek
Gaduła
Posty: 181
Rejestracja: śr maja 23, 2012 9:47 am
Lokalizacja:
Kontakt:

Re: FILTR RO

#66

Post autor: maciek » śr lut 20, 2013 5:35 pm

brzezin pisze:Podłączyłem dzisiaj swój zestaw podobnie jak froster czy pkucaba do węża od prysznica, dodatkowo dokupić musiałem tylko korek (6 zł) do złączki podwójnej z zestawu. Po kilkukrotnym przepuszczeniu wody przez filtry (na początku leciała czarnawa), włożyłem membranę i od razu woda leciała już RO. Pytanko teraz tylko co zrobić żeby membrana nie wyschła po odłączeniu ? zamierzam to trzymać położone w siatce pod wanną :)
miałem tak samo z filtrem węglowym najpierw leciał czarna a potem już czysta ale odciąłem dopływ wody i znowu włączyłem to znowu leciała czarna (trochę miałem z tym zabawy). Warto tak zrobić jak napisałem bo wtedy ten cały syf w membranę idzie :razz:

-- Śr lut 20, 2013 6:27 pm --

Brzezin, jak będziesz mógł to przy okazji odłącz membranę i jeszcze raz sprawdz czy nie leci syf z f. węglowego

-- Śr lut 20, 2013 6:35 pm --

Mam jeszcze pytanie czy takie wężyki sylikonowe (1zł 1m/6mm) dadzą radę? bo zamiast takich zaworów bym sobie po prostu zmienił wężyki na wyjściu i zamiast płacić za zaworek bym zakładał jakieś zaciski?


sevek
Uczestnik
Posty: 25
Rejestracja: ndz wrz 16, 2012 2:45 am
Lokalizacja:
Kontakt:

FILTR RO

#67

Post autor: sevek » wt lut 26, 2013 2:59 am

Podepnę się do tematu. Mam pytanie do użytkowników osmozy. Czy nowa RO3 bez węża przyłączeniowego i obejmy do kanalizacji, na Vontron 75 w cenie poniżej 120 zł to opłacalny zakup? Węże prysznicowe, zawory, trójniki posiadam i nie planuję montażu na stałe.
Do sukcesu nie ma windy, trzeba zasuwać schodami


maciek
Gaduła
Posty: 181
Rejestracja: śr maja 23, 2012 9:47 am
Lokalizacja:
Kontakt:

Re: FILTR RO

#68

Post autor: maciek » wt lut 26, 2013 10:22 pm

Spoko ja też mam podłączone wszystko pod wąż prysznicowy. Podłączam raz na tydzień i tyle. A osmozę kupiłem na allegro za 99zł


Hipo
Gość
Posty: 4
Rejestracja: czw paź 11, 2012 10:30 am
Telefon: 660 88 44 37
Lokalizacja:
Kontakt:

FILTR RO

#69

Post autor: Hipo » pt mar 15, 2013 11:11 am

Podepnę się - mam równiez taki filtr i teraz pytanie: czy ma znaczenie, jak on jest umiejscowiony? interesuje mnie, czy w poziomie, czy w pionie? mam pod zlewem w poziomie "ściekami do dołu"

Awatar użytkownika

mimag
Fanatyk
Posty: 1165
Rejestracja: pt wrz 17, 2010 7:51 pm
Lokalizacja: Białołęka Warszawa
Na imię mam: Michał
Płeć:
Kontakt:

Re: FILTR RO

#70

Post autor: mimag » pt mar 15, 2013 11:23 am

Hipo pisze:Podepnę się - mam równiez taki filtr i teraz pytanie: czy ma znaczenie, jak on jest umiejscowiony? interesuje mnie, czy w poziomie, czy w pionie? mam pod zlewem w poziomie "ściekami do dołu"
nie ma znaczenia
100x40x50 JUWEL RIO 180

Awatar użytkownika

Deidre
Uczestnik
Posty: 28
Rejestracja: pt kwie 12, 2013 12:49 pm
Telefon: 607749724
Lokalizacja: Warszawa Muranów
Na imię mam: Aleksandra
Płeć:
Kontakt:

FILTR RO

#71

Post autor: Deidre » pn maja 27, 2013 7:36 pm

Też się podepnę. Chce kupić filtr RO, i stąd moje pytanie. Czy wygląda Wam to na kompletny "zestaw"?:D Czy może wymaga dokupienia czegoś? ogólnie czy macie jakieś zastrzeżenia albo ew. znacie lepsze oferty bo kompletnie się na tym nie znam ;)

http://dbamowode.pl/pl/p/Osmoza-akwarys ... -75gpd/237" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika

pkucaba
Miszcz
Posty: 3741
Rejestracja: śr gru 01, 2010 9:58 pm
Lokalizacja: Witolin
Na imię mam: Piotr
Płeć:
Kontakt:

FILTR RO

#72

Post autor: pkucaba » pn maja 27, 2013 9:48 pm

Wygląda ok.

Awatar użytkownika

Deidre
Uczestnik
Posty: 28
Rejestracja: pt kwie 12, 2013 12:49 pm
Telefon: 607749724
Lokalizacja: Warszawa Muranów
Na imię mam: Aleksandra
Płeć:
Kontakt:

FILTR RO

#73

Post autor: Deidre » pn maja 27, 2013 10:51 pm

Dziękuję za odpowiedź ;)
Ostatni raz Was męczę - http://allegro.pl/filtr-osmoza-h2oo-akw ... 83721.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ten chyba też się nada? Tańszy, a też wydaje się w porządku.

Awatar użytkownika

mimag
Fanatyk
Posty: 1165
Rejestracja: pt wrz 17, 2010 7:51 pm
Lokalizacja: Białołęka Warszawa
Na imię mam: Michał
Płeć:
Kontakt:

FILTR RO

#74

Post autor: mimag » wt maja 28, 2013 8:26 am

Jest taki sam jak ten poprzedni. Tyle ze tanszy wiec nie ma po co przeplacac.
W konstancinie na ul. Lipowej jest sklep stacjonarny i maja tanio filtry RO. Sa tez na allegro poszukaj. Jak masz blisko odbierzesz osobiscie i bedzie jeszcze taniej.
oto namiar: http://www.klarwod.pl/kontakt.html
100x40x50 JUWEL RIO 180

Awatar użytkownika

Deidre
Uczestnik
Posty: 28
Rejestracja: pt kwie 12, 2013 12:49 pm
Telefon: 607749724
Lokalizacja: Warszawa Muranów
Na imię mam: Aleksandra
Płeć:
Kontakt:

FILTR RO

#75

Post autor: Deidre » wt maja 28, 2013 11:01 am

Dzięki wielkie, jesteście niezastąpieni :D

Awatar użytkownika

Krystian1982
Gość
Posty: 2
Rejestracja: czw paź 21, 2010 2:37 pm
Lokalizacja:
Płeć:
Kontakt:

FILTR RO

#76

Post autor: Krystian1982 » sob cze 15, 2013 11:40 pm

Panowie kupiłem taki filtr:

http://dbamowode.pl/pl/p/Osmoza-akwarys ... -75gpd/237" onclick="window.open(this.href);return false;

Możecie mi podpowiedzieć co powinienem jeszcze dokupić, żeby móc go podłączyć do węża prysznicowego?

Awatar użytkownika

pkucaba
Miszcz
Posty: 3741
Rejestracja: śr gru 01, 2010 9:58 pm
Lokalizacja: Witolin
Na imię mam: Piotr
Płeć:
Kontakt:

FILTR RO

#77

Post autor: pkucaba » ndz cze 16, 2013 12:04 am

Zobacz parę postów wcześniej. Ja mam podłączone pod prysznic.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość