regulacja przepływu

Wiesz jak samemu wykonać pokrywy, filtry lub masz inne ciekawe pomysły, to jest dział dla ciebie. Zrób to sam czyli Adam Słodowy radzi :) Zrobiłeś coś ciekawego ? Pochwal się, nie kryj talentu przed światem....
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor
Darek735
Gaduła
Posty: 132
Rejestracja: sob sie 13, 2016 1:20 pm
Lokalizacja: Warszawa Bemowo YelonkY
Na imię mam: Darek
Płeć:

regulacja przepływu

#1

Post autor: Darek735 » sob mar 03, 2018 3:37 pm

To znowu ja.Mam pytanie .czy do HAILEA HX-6530 mozna zastosować : https://www.leroymerlin.pl/elektrycznos ... mwod_RACDQ.
Chodzi mi o regulację przepływu wody.Pompy z regulacją sa 2x droższe,a to może zda egzamin.

Awatar użytkownika

zorbek
Zapaleniec
Posty: 438
Rejestracja: pt gru 07, 2012 11:21 pm
Lokalizacja:
Płeć:

regulacja przepływu

#2

Post autor: zorbek » sob mar 03, 2018 6:18 pm

Nie zadziała. Lepiej zrobić jakieś dławienie na wylocie,
----------------------------
Pozdrawiam
Mariusz

Awatar użytkownika

marcinzabki29
Cesarz
Posty: 10975
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 9:15 pm
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Marcin
Płeć:

regulacja przepływu

#3

Post autor: marcinzabki29 » sob mar 03, 2018 6:23 pm

Wystarczy pojedynczy zawór na wylocie i Masz regulację:
https://www.clarias.pl/eheim-4004512-za ... -p-876.htm
Pozdrawiam Marcin

Awatar użytkownika

Autor
Darek735
Gaduła
Posty: 132
Rejestracja: sob sie 13, 2016 1:20 pm
Lokalizacja: Warszawa Bemowo YelonkY
Na imię mam: Darek
Płeć:

regulacja przepływu

#4

Post autor: Darek735 » sob paź 27, 2018 8:47 pm

A kurczaki ,kupiłem pompę z panelem sterowania. :OK:


Wojtekxxx9
Moderator
Posty: 1543
Rejestracja: pn sty 29, 2018 5:06 pm
Lokalizacja: Warszawa Gocław
Na imię mam: Wojtekxxx9
Płeć:

regulacja przepływu

#5

Post autor: Wojtekxxx9 » sob paź 27, 2018 9:40 pm

Jaka?

Awatar użytkownika

Autor
Darek735
Gaduła
Posty: 132
Rejestracja: sob sie 13, 2016 1:20 pm
Lokalizacja: Warszawa Bemowo YelonkY
Na imię mam: Darek
Płeć:

regulacja przepływu

#6

Post autor: Darek735 » ndz paź 28, 2018 2:31 pm

ALI EXPRES- JECOD 4000 l/h


Wojtekxxx9
Moderator
Posty: 1543
Rejestracja: pn sty 29, 2018 5:06 pm
Lokalizacja: Warszawa Gocław
Na imię mam: Wojtekxxx9
Płeć:

regulacja przepływu

#7

Post autor: Wojtekxxx9 » ndz paź 28, 2018 3:20 pm

Tak jakby ze 2 kubły po clasicach zastosować i taką pompe to by reaktor co2, grzałkę przepływowa i lampę UV pociągnęło

Awatar użytkownika

Autor
Darek735
Gaduła
Posty: 132
Rejestracja: sob sie 13, 2016 1:20 pm
Lokalizacja: Warszawa Bemowo YelonkY
Na imię mam: Darek
Płeć:

regulacja przepływu

#8

Post autor: Darek735 » ndz paź 28, 2018 5:08 pm

Tak to będzie-JA teraz bede stawiał 400l..Sumpa sobie wymyśliłem wiszącego nad akwarium 100 cm długości,25 szerokość i 30 cm wysokość(cena na zamówienie 150 pln.).4 przegrody na media .W rogu zbiornika pompa cyrkulacyjna ,osłonieta w półkolu gąbką-ala HAMBURG.-odpływ grawitacyjny.Będę relacjonował poczynania. :OK: :OK:


Wojtekxxx9
Moderator
Posty: 1543
Rejestracja: pn sty 29, 2018 5:06 pm
Lokalizacja: Warszawa Gocław
Na imię mam: Wojtekxxx9
Płeć:

regulacja przepływu

#9

Post autor: Wojtekxxx9 » ndz paź 28, 2018 5:27 pm

Czekamy

ODPOWIEDZ