Problem z filtrem Aquael Unimax 150

Sposoby na filtrację akwarium.
ODPOWIEDZ

Autor
xPRX
Gość
Posty: 5
Rejestracja: pn sty 01, 2018 10:04 pm
Lokalizacja: Warszawa

Problem z filtrem Aquael Unimax 150

#1

Post autor: xPRX » wt wrz 11, 2018 7:52 pm

Witam,
Mam problem wymagający pilnego rozwiązania:
Dziś w nocy przez parę godzin nie było u mnie prądu. Kiedy wstałem okazało się, że filtr nie działa. Na początku standardowo spróbowałem go odpowietrzyć, ale nic to nie dało. Po dokładniejszym przyjrzeniu się okazało się , że silniczek w ogóle nie chodzi. Czy ktoś miał podobną sytuacje i czy mogę zrobić coś poza oddaniem go do serwisu?

Awatar użytkownika

marcinzabki29
Moderator
Posty: 10766
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 9:15 pm
Telefon: 501124489
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Marcin
Płeć:

Problem z filtrem Aquael Unimax 150

#2

Post autor: marcinzabki29 » wt wrz 11, 2018 7:56 pm

Może się po prostu spalił.
Spróbuj go włożyć do wiadra z wodą i włączyć.
Dobrze kojarzę, że on ma pompkę na wężu?
Pozdrawiam Marcin


Tygrys
Fanatyk
Posty: 1470
Rejestracja: pn kwie 06, 2015 3:12 pm
Lokalizacja: malopolska
Płeć:

Problem z filtrem Aquael Unimax 150

#3

Post autor: Tygrys » wt wrz 11, 2018 7:59 pm

Możliwe że jest nanim osad kamienia,spróbuj go umyć w ph minusem tropicala,sera,lub zoolka.A jak to nic nie da to cie czeka serwis.


Autor
xPRX
Gość
Posty: 5
Rejestracja: pn sty 01, 2018 10:04 pm
Lokalizacja: Warszawa

Problem z filtrem Aquael Unimax 150

#4

Post autor: xPRX » wt wrz 11, 2018 9:02 pm

Osadu żadnego nie ma, po podłączeniu do prądu nic się nie dzieje, więc jedzie jutro do serwisu. Oby szybko tam załatwili sprawę, bo mam w zastępstwie tylko jakiś malutki filtr wewnętrzny.:)

Awatar użytkownika

ahr
Zapaleniec
Posty: 430
Rejestracja: wt mar 15, 2016 6:13 pm
Lokalizacja: Bielany
Na imię mam: Piotr
Płeć:

Problem z filtrem Aquael Unimax 150

#5

Post autor: ahr » wt wrz 11, 2018 9:06 pm

Żeby był osad to woda musi odparować. Jak filtr jest pełen wody to gdzie ma parować? :-?
Jak nie słychać, żeby się pompa włączała to raczej do serwisu. Może dostał jakiegoś skoku napięcia i padł. Bo tak sam z siebie to raczej nie, to proste i trwałe konstrukcje. Zadzwoń albo napisz do nich, z reguły szybko załatwiają takie sprawy.
"I may be an idiot, but I'm not stupid"

ODPOWIEDZ