W tym dziale możesz poruszać różne sprawy, niekoniecznie związane z akwarystyką. Pisz o wszystkim i o niczym.
A.G.A.
Moderator
Posty: 3154 Rejestracja: pn lut 19, 2018 4:54 pm
Lokalizacja: Polska
Na imię mam: Agnieszka
Płeć:
#91
Post
autor: A.G.A. » śr maja 01, 2019 9:41 pm
Ostatni post z poprzedniej strony:
Wszystko tak, jak poprzednio Ale bez soli.
Bez skracania czasu .
Cokolwiek to było, było piękne
ale ja zasługuję na najpiękniejsze.
A.G.A.
Lech-u
Admin
Posty: 21846 Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:
#92
Post
autor: Lech-u » śr maja 01, 2019 9:45 pm
Czyli tyle samo czasu, ale TYLKO cukier?
Lech-u
A.G.A.
Moderator
Posty: 3154 Rejestracja: pn lut 19, 2018 4:54 pm
Lokalizacja: Polska
Na imię mam: Agnieszka
Płeć:
#93
Post
autor: A.G.A. » śr maja 01, 2019 9:48 pm
Cukier - tyle czasu, ile dawaleś poprzednio. Później czosnek - zamiast soli. Później już wszystko po staremu.
Cokolwiek to było, było piękne
ale ja zasługuję na najpiękniejsze.
A.G.A.
Lech-u
Admin
Posty: 21846 Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:
#94
Post
autor: Lech-u » śr maja 01, 2019 9:51 pm
Czy myślisz, że tyle czosnku to nie będzie za "ostro"?
36 godzin czosnku zamiast soli?
Lech-u
A.G.A.
Moderator
Posty: 3154 Rejestracja: pn lut 19, 2018 4:54 pm
Lokalizacja: Polska
Na imię mam: Agnieszka
Płeć:
#95
Post
autor: A.G.A. » śr maja 01, 2019 10:01 pm
Mięso trzeba zakonserwować. Nie będzie przecież poddane obróbce termicznej.
Może nie próbuj na polędwicy wołowej
Zrób próbę .
Teoretycznie, powinno się udać.
Cokolwiek to było, było piękne
ale ja zasługuję na najpiękniejsze.
A.G.A.
Lech-u
Admin
Posty: 21846 Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:
#96
Post
autor: Lech-u » śr maja 01, 2019 10:03 pm
Właśnie robię schab I polędwicę wołową.
Zrobię bez soli tym razem. Czasnku nie będę żałował.
Lech-u
A.G.A.
Moderator
Posty: 3154 Rejestracja: pn lut 19, 2018 4:54 pm
Lokalizacja: Polska
Na imię mam: Agnieszka
Płeć:
#97
Post
autor: A.G.A. » śr maja 01, 2019 10:05 pm
zostaw kawałek
do spróbowania .
Cokolwiek to było, było piękne
ale ja zasługuję na najpiękniejsze.
A.G.A.
Lech-u
Admin
Posty: 21846 Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:
#98
Post
autor: Lech-u » śr maja 01, 2019 10:09 pm
Dobra
Lech-u
pkalan
Zapaleniec
Posty: 269 Rejestracja: sob lut 08, 2014 10:18 am
Lokalizacja: Warszawa,bielany
Na imię mam: Paweł
Płeć:
#99
Post
autor: pkalan » ndz maja 12, 2019 2:39 pm
Ostatnio zmieniony ndz maja 12, 2019 6:22 pm przez
pkalan , łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam,
PK
pkalan
Lech-u
Admin
Posty: 21846 Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:
#100
Post
autor: Lech-u » ndz maja 12, 2019 10:26 pm
Czaaaaaaad!!!
Dodano do tego postu po 23 dniach 14 godzinach 26 minutach 2 sekundach
Po lewej boczek długo dojrzewający po prawej baleron długo dojrzewający a poniżej kiełbasy domowej roboty (wędzone i podsuszane).
Ostatnia produkcja w domu:
Lech-u
A.G.A.
Moderator
Posty: 3154 Rejestracja: pn lut 19, 2018 4:54 pm
Lokalizacja: Polska
Na imię mam: Agnieszka
Płeć:
#101
Post
autor: A.G.A. » śr cze 05, 2019 3:40 pm
Cokolwiek to było, było piękne
ale ja zasługuję na najpiękniejsze.
A.G.A.
Lena_Ned
Zapaleniec
Posty: 256 Rejestracja: ndz sie 13, 2017 12:03 pm
Telefon: 533570669
Lokalizacja: Świnoujście
Na imię mam: Lena
Płeć:
#102
Post
autor: Lena_Ned » śr cze 05, 2019 7:08 pm
Macie więcej zdjęć szyneczek? Chętnie popatrzę
Ostatnio zmieniony śr cze 05, 2019 7:09 pm przez
Lena_Ned , łącznie zmieniany 1 raz.
Lena_Ned