Programator czasowy TC420 - Problem

Rodzaje. Ilość. Moc. Przeliczniki. Koszty.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor
probielany
Zapaleniec
Posty: 341
Rejestracja: pt wrz 21, 2012 8:23 am
Lokalizacja: Pruszków
Na imię mam: Emil
Płeć:

Programator czasowy TC420 - Problem

#1

Post autor: probielany » śr gru 12, 2018 11:15 am

Szukam osób, które mają możliwość użyczenia na dosłowną chwilę programator TC420. Chciałem potwierdzić czy głośne buczenie z zasilacza ( prawdopodobnie zwarcie, lub przeciążenie) jest spowodowane uszkodzeniem w/w sterownika. Do tej pory wszystko działało kilka lat bez problemu.Od wczoraj zasilacz zaczął wydawać dziwne dźwięki. Jest tutaj ktoś, kto mógłby użyczyć do testu sterownik?
Nie ukrywam, że najbardziej zależy mi na okolicach Pruszkowa, Mokotów, Ursus, Piastów, Ochota...
375 - BW
Więcej na razie nie będzie !


challenger3
Bywalec
Posty: 66
Rejestracja: czw kwie 12, 2018 6:11 pm
Telefon: 507350863
Lokalizacja: Warszawa Ursus
Na imię mam: Czarek
Płeć:

Programator czasowy TC420 - Problem

#2

Post autor: challenger3 » śr gru 12, 2018 12:35 pm

Wymień zasilacz , po prostu stracił swoją moc, dlatego też nie działa sterownik

Awatar użytkownika

Lilek
Zapaleniec
Posty: 372
Rejestracja: wt wrz 30, 2014 9:43 pm
Lokalizacja: Warszawa, Wawer
Płeć:

Programator czasowy TC420 - Problem

#3

Post autor: Lilek » śr gru 12, 2018 12:41 pm

Sprawdź na początku zasilacz.

Awatar użytkownika

Autor
probielany
Zapaleniec
Posty: 341
Rejestracja: pt wrz 21, 2012 8:23 am
Lokalizacja: Pruszków
Na imię mam: Emil
Płeć:

Programator czasowy TC420 - Problem

#4

Post autor: probielany » śr gru 12, 2018 5:11 pm

Zasilacz 100W działa bez zarzutu. Podłączając lampy bezpośrednio do zasilacza, wszystko działa i nie ma tego dźwięku. Sprawdzane na innych ledach i jest to samo. Na każdej lampie prąd w granicach 2.4A, więc zapas dla kontrolera jeszcze jest. Rozebrałem kontroler i nie widać śladów zwarcia czy podtopienia elementów.
375 - BW
Więcej na razie nie będzie !


Wojtekxxx9
Moderator
Posty: 1685
Rejestracja: pn sty 29, 2018 5:06 pm
Lokalizacja: Warszawa Gocław
Na imię mam: Wojtekxxx9
Płeć:

Programator czasowy TC420 - Problem

#5

Post autor: Wojtekxxx9 » śr gru 12, 2018 11:19 pm

Spróbuj na wyjściu zasilacza dać kondensator 4700uF, 16V lub 25V

ODPOWIEDZ