Posiadam akwarium 200L firmy Aquael (100x40x50). Wcześniej było używane z pokrywą i dwoma tubami oświetleniowymi Aquael LEDDY TUBE Plant 17W. Pokrywa niestety jest tak zniszczona, że poszła na śmietnik. Stoję przed wyborem - dokupić nową pokrywę (ciężko z dostępnością i są dość drogie) lub iść w akwarium bez pokrywy. Jako, że posiadam drugi zbiornik z pokrywą to chętnie sprawdziłbym coś nowego. Tutaj jednak dochodzą kwestie budżetu :

Do sedna:
Czy istnieją adaptery pozwalające na użycie tub oświetleniowych (w moim wypadku LEDDY TUBE od Aquaela) bez pokrywy? Wyobrażam to sobie jako kawałek plastiku który trzyma się ścian akwarium a na środku posiada uchwyty na tuby led. Dokładnie tak jak jest to zrobione w pokrywie jednak zamiast trzymać się pokrywy to powinien posiadać "rączki" opierające się o ściany akwarium. Przeszukałem Allegro, Google, fora i nie znalazłem nic takiego. Może czegoś tutaj nie dostrzegam i z jakiegoś powodu jest to niemożliwe, ale wydaje mi się, że taki adapter to nic skomplikowanego i powinny być dostępne... A jednak, nie znalazłem nic w tym rodzaju. Znacie jakiś produkt? Albo może macie na to jakieś inne rozwiązanie? Wszelkie porady mile widziane. Dzięki.
Pozdrawiam!