Jak wymienić klamry w jbl e901

Wszystko dotyczące techniki w akwarium a czego nie można umieścic w innym podforum
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor
Lilek
Zapaleniec
Posty: 398
Rejestracja: wt wrz 30, 2014 9:43 pm
Lokalizacja: Warszawa, Wawer
Płeć:

Jak wymienić klamry w jbl e901

#1

Post autor: Lilek » ndz lut 10, 2019 8:03 pm

Jak wymiwnić klamry zapinające kubełek e901? Czy jest na to jakiś łatwy sposób czy trzeba to zrobić siłowo?

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 19233
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Jak wymienić klamry w jbl e901

#2

Post autor: Lech-u » ndz lut 10, 2019 8:35 pm

Zwykle trzeba klamry ustawić w połowie położenia a potem lakko odgiąć w bok.

Ale zawsze delikatnie.
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

Autor
Lilek
Zapaleniec
Posty: 398
Rejestracja: wt wrz 30, 2014 9:43 pm
Lokalizacja: Warszawa, Wawer
Płeć:

Jak wymienić klamry w jbl e901

#3

Post autor: Lilek » pn lut 11, 2019 12:59 pm

Klamry wymieniłem, ale muszę przyznać że sporo siły trzeba użyć. Bałem się że uszkodzę plastik.

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 19233
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Jak wymienić klamry w jbl e901

#4

Post autor: Lech-u » pn lut 11, 2019 5:54 pm

Lilek pisze:
pn lut 11, 2019 12:59 pm
Klamry wymieniłem, ale muszę przyznać że sporo siły trzeba użyć.
Jak?
Opiszesz?
Dla innych!
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

Autor
Lilek
Zapaleniec
Posty: 398
Rejestracja: wt wrz 30, 2014 9:43 pm
Lokalizacja: Warszawa, Wawer
Płeć:

Jak wymienić klamry w jbl e901

#5

Post autor: Lilek » ndz lut 17, 2019 11:16 pm

Druty czy jak kto woli pręciki klamer odłączyłem od plastiku na dwa razy lewa strona potem prawa i w ten sam sposób założyłem nowe. JBL to jednak toporne użądzenie. Wymieniłem uszczelkę pod głowicą i klamry. Mam nadzieję że teraz nie będzie ciekło. Co najśmieszniejsze gwarancja skończyła się pod koniec grudnia, a w styczniu filtr zaczął przeciekać. Muszę go jeszcze przykręcić na połowę mocy i wtedy okaże się, czy wszystko jest ok.

ODPOWIEDZ