Błędy na forum ?

Awatar użytkownika

marcinzabki29
Cesarz
Posty: 10975
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 9:15 pm
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Marcin
Płeć:

Błędy na forum ?

#31

Post autor: marcinzabki29 » ndz wrz 11, 2016 11:06 pm

Ostatni post z poprzedniej strony:

Przed chwilą miałem dziwną sytuację.
Zniknęło logo Fawy i był napis - pbp BP :shock:
Teraz już jest dobrze.
Pozdrawiam Marcin

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 18079
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Błędy na forum ?

#32

Post autor: Lech-u » pn wrz 12, 2016 8:12 am

marcinzabki29 pisze:Przed chwilą miałem dziwną sytuację.
Zniknęło logo Fawy i był napis - pbp BP
Teraz już jest dobrze.
Zgadza się.
To ja mieszałem.

Aktualizacja forum...

Trwało to 1 minutę (brak logo).
Hehehe
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 18079
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Re: Błędy na forum ?

#33

Post autor: Lech-u » pn wrz 12, 2016 8:28 am

Czy zmieniło się logo w TT?

Pozdrawiam serdecznie
Lech-u
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

Psyho
Noble
Posty: 1987
Rejestracja: pn mar 10, 2014 9:14 pm
Lokalizacja: Warszawa, Nowodwory
Na imię mam: Mariusz
Płeć:

Błędy na forum ?

#34

Post autor: Psyho » pn wrz 12, 2016 9:13 am

Zmieniło się. Wcześniej nie miałem teraz mam.

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 18079
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Błędy na forum ?

#35

Post autor: Lech-u » pn wrz 12, 2016 9:27 am

Lech-u pisze:Czy zmieniło się logo w TT?
Lech-u pisze:Zmieniło się. Wcześniej nie miałem teraz mam.
Chodziło mi o to czy widać logo FAWA w Tapatalku.

Już wiem, że widać.

A jeśli u kogoś nie widać logo FAWA to należy wejść w ustawienia w telefonie => Aplikacje (lub Zarządzaj aplikacjami) => Wybrać Tapatalk z listy => wcisnąć "Wyczyść dane" => wcisnąć "Wyczyść pamięć podręczną".

Po tym manewrze powinno się poprawić w Tapatalku (logo na pewno, a może i edycja postów przez TT).

Uwaga! trzeba się na nowo zalogować do TT po czyszczeniu pamięci podręcznej i danych w TT !!!
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

vatazhka
Bywalec
Posty: 75
Rejestracja: wt maja 10, 2016 10:48 am
Lokalizacja: Służew nad Dolinką

Re: Błędy na forum ?

#36

Post autor: vatazhka » pn wrz 12, 2016 9:32 am

Wystarczy wyczyścić cache, nie trzeba czyścić danych - plusem jest to, że nie trzeba ponownie się logować.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Awatar użytkownika

radmac
Fanatyk
Posty: 1060
Rejestracja: wt lut 25, 2014 8:23 pm
Lokalizacja: wola/śródmieście
Na imię mam: Jarek
Płeć:

Błędy na forum ?

#37

Post autor: radmac » pn wrz 12, 2016 9:42 am

Logo działa po wyczyszczeniu cache.
Co ciekawe - w moim przypadku cache TT miał bagatela 4GB.
Próbowałem tez edytować tego posta z TT i go wcięło. Wstawiam ponownie z www.

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 18079
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Błędy na forum ?

#38

Post autor: Lech-u » pn wrz 12, 2016 10:12 am

radmac pisze:Próbowałem tez edytować tego posta z TT i go wcięło.
Czy na innych forach obsługiwanych za pomocą TT jest możliwa edycja postów? Nic nie ginie na innych forach?
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

Psyho
Noble
Posty: 1987
Rejestracja: pn mar 10, 2014 9:14 pm
Lokalizacja: Warszawa, Nowodwory
Na imię mam: Mariusz
Płeć:

Re: Błędy na forum ?

#39

Post autor: Psyho » pn wrz 12, 2016 12:07 pm

Nic nie ginie, przynajmniej na 3 forach na których piszę z TT

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 18079
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Błędy na forum ?

#40

Post autor: Lech-u » pn wrz 12, 2016 12:17 pm

psyho39 pisze:Nic nie ginie, przynajmniej na 3 forach na których piszę z TT
PW
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

Psyho
Noble
Posty: 1987
Rejestracja: pn mar 10, 2014 9:14 pm
Lokalizacja: Warszawa, Nowodwory
Na imię mam: Mariusz
Płeć:

Re: Błędy na forum ?

#41

Post autor: Psyho » pn wrz 12, 2016 12:21 pm

Poszło

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 18079
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Re: Błędy na forum ?

#42

Post autor: Lech-u » wt wrz 13, 2016 11:56 am

Mam prośbę do osób używających TT na różnych forach.

Proszę o napisanie do mnie na PW adresu tego forum, które bezproblemowo daje możliwość edycji postów przez TT.

A jeśli są takie fora, na których też się kasują posty w czasie ich edycji to także poproszę o podanie ich adresów.

Edit:
Nikt? Nic?
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

marcinzabki29
Cesarz
Posty: 10975
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 9:15 pm
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Marcin
Płeć:

Re: Błędy na forum ?

#43

Post autor: marcinzabki29 » śr wrz 14, 2016 8:03 pm

Znowu jest coś nie tak, mój podpis się rozjechał i przy pisaniu PW też są braki, przed chwilą przynajmniej były

-- Śr wrz 14, 2016 8:03 pm --

obrazek
Kliknij obrazek, aby powiększyć
Pozdrawiam Marcin

Awatar użytkownika

Dejw
Zapaleniec
Posty: 390
Rejestracja: ndz maja 17, 2015 12:13 am
Telefon: LG
Lokalizacja: Miasto, dzielnica, ulica
Na imię mam: Mam
Płeć:

Błędy na forum ?

#44

Post autor: Dejw » śr wrz 14, 2016 8:52 pm

A kiedy zrobicie coś z bannerem na przeglądarkach?
Wciąż co jakiś czas po kliknięciu banneru celem przejścia na stronę główną otwiera się .png w nowym oknie...

Awatar użytkownika

fivb77
Maniak
Posty: 746
Rejestracja: pt gru 13, 2013 2:47 pm
Lokalizacja: Warszawa, Praga Płn
Płeć:

Błędy na forum ?

#45

Post autor: fivb77 » czw lut 02, 2017 10:51 am

Podczas korzystania z wyszukiwarki na Fawie, gdy w wynikach wcisnę "przejdź do postu" nie przenosi mnie do postu, tylko na sam dół strony w wątku.

Awatar użytkownika

qpnix
Uzależniony
Posty: 638
Rejestracja: pn gru 21, 2015 9:44 pm
Lokalizacja: Piaseczno
Na imię mam: Lukasz
Płeć:

Błędy na forum ?

#46

Post autor: qpnix » czw lut 02, 2017 7:47 pm

Teraz to już całkiem nie da się używać TT próbowałem wszystkie wersje do 5.0 włącznie.....jestem wściekły bo nie lubie przeglądać forum przez przeglądarkę

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 18079
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Błędy na forum ?

#47

Post autor: Lech-u » czw lut 02, 2017 8:18 pm

qpnix pisze: Teraz to już całkiem nie da się używać TT próbowałem wszystkie wersje do 5.0 włącznie.....jestem wściekły bo nie lubie przeglądać forum przez przeglądarkę
Niewiele mogę zmienić w tej kwestii.
Zmieniłem ile mogłem i ile wiedziałem. Reszta jest w rękach... No właśnie. Kogo?

Pocieszające jest to, że niedługo przesiądziemy się na jeszcze nowszy silnik forum.
Wtedy FAWA i TT będą nam jadły z ręki!!!
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

marcinzabki29
Cesarz
Posty: 10975
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 9:15 pm
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Marcin
Płeć:

Błędy na forum ?

#48

Post autor: marcinzabki29 » czw lut 02, 2017 8:24 pm

Lech-u pisze: Pocieszające jest to, że niedługo przesiądziemy się na jeszcze nowszy silnik forum.
No masz, znowu zmiana :o Ledwo zdążyłem do tego przywyknąć :evil:
Pozdrawiam Marcin

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 18079
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Błędy na forum ?

#49

Post autor: Lech-u » czw lut 02, 2017 8:26 pm

marcinzabki29 pisze: Ledwo zdążyłem do tego przywyknąć
Ucz się, ucz! Bo nauka to potęgi klucz! A jak będziesz miał dużo kluczy to woźnym zostaniesz.
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

marcinzabki29
Cesarz
Posty: 10975
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 9:15 pm
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Marcin
Płeć:

Błędy na forum ?

#50

Post autor: marcinzabki29 » czw lut 02, 2017 8:49 pm

Lech-u pisze: A jak będziesz miał dużo kluczy to woźnym zostaniesz.
Taaaaa, już to kiedyś słyszałem. Ale ile człowiek może się uczyć, ja już mam swoje lata 8)
Pozdrawiam Marcin

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 18079
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Błędy na forum ?

#51

Post autor: Lech-u » czw lut 02, 2017 9:08 pm

A Uniwersytet Trzeciego Wieku? Jeszcze się łapiesz.
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

ahr
Zapaleniec
Posty: 442
Rejestracja: wt mar 15, 2016 6:13 pm
Lokalizacja: Bielany
Na imię mam: Piotr
Płeć:

Błędy na forum ?

#52

Post autor: ahr » czw lut 02, 2017 9:10 pm

Taaa, znowu te fiordy... Tylko paznokci szkoda bo znowu poobgryzają ;)

Awatar użytkownika

marcinzabki29
Cesarz
Posty: 10975
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 9:15 pm
Lokalizacja: Ząbki
Na imię mam: Marcin
Płeć:

Błędy na forum ?

#53

Post autor: marcinzabki29 » czw lut 02, 2017 9:23 pm

Lech-u pisze: A Uniwersytet Trzeciego Wieku? Jeszcze się łapiesz.
:P
Widzę, iż chcesz mnie przekonać, że na naukę nigdy nie jest za późno, trudno się mówi.
A tak poważniej, czego będą dotyczyły zmiany?
Pozdrawiam Marcin

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 18079
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Błędy na forum ?

#54

Post autor: Lech-u » czw lut 02, 2017 9:45 pm

marcinzabki29 pisze: A tak poważniej, czego będą dotyczyły zmiany?
Jak zwykle: ma być lepiej. Tylko nikt nie wie czy na pewno.
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u


Dein

Błędy na forum ?

#55

Post autor: Dein » ndz lut 05, 2017 12:40 pm

Panie Kierowniku, a to ograniczanie dostępu dla niezalogowanych to jest konieczne?
Nie lubię tego. Nie mamy żadnych akwarystycznych tajemnic chyba, ani ekskluzywnej wiedzy.

Awatar użytkownika

falco
Maniak
Posty: 996
Rejestracja: czw sty 24, 2013 9:55 am
Lokalizacja: K-J
Płeć:

Błędy na forum ?

#56

Post autor: falco » czw mar 02, 2017 8:28 pm

Siema,
daaawno nie czytałem Fawy, a teraz widzę inną wersję forum od czasu kiedy tu przesiadywałem, dlatego mam pytania o opcje, których nie mogę znaleźć:
- "pokaż nieprzeczytane posty",
- "pokaż nowe posty",
- "pokaż moje posty".

Szukałem, ale bez powodzenia, można prosić o pomoc?
Dzięki!
Pozdr!falco
Pustkowie. MO...

Awatar użytkownika

Lech-u
Admin
Posty: 18079
Rejestracja: ndz paź 30, 2011 10:22 pm
Lokalizacja: Warszawa-Piaseczno
Na imię mam: Lech-u
Płeć:

Błędy na forum ?

#57

Post autor: Lech-u » czw mar 02, 2017 8:40 pm

Po lewej stronie na górze jest menu "Więcej".
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Awatar użytkownika

falco
Maniak
Posty: 996
Rejestracja: czw sty 24, 2013 9:55 am
Lokalizacja: K-J
Płeć:

Błędy na forum ?

#58

Post autor: falco » czw mar 02, 2017 8:47 pm

Fucktycznie! Wcześniej nic (więcej) moje stare oczy nie zauważyły a teraz już widzę.
Dzięki! Lech-u!
Pozdr!falco
Pustkowie. MO...

Awatar użytkownika

ahr
Zapaleniec
Posty: 442
Rejestracja: wt mar 15, 2016 6:13 pm
Lokalizacja: Bielany
Na imię mam: Piotr
Płeć:

Błędy na forum ?

#59

Post autor: ahr » ndz mar 26, 2017 8:08 pm

Automatyczne łączenie postów się zaktualizowało, że kolejne bzdury wychodzą?
Może by jednak wyłączyć to "ulepszenie"? Wtedy to i widać by było kiedy post jest aktualizowany, dubli by nie było...
"I may be an idiot, but I'm not stupid"

Awatar użytkownika

falco
Maniak
Posty: 996
Rejestracja: czw sty 24, 2013 9:55 am
Lokalizacja: K-J
Płeć:

Błędy na forum ?

#60

Post autor: falco » sob kwie 29, 2017 1:45 pm

Wyskakuje mi poniższy błąd podczas wpisywania/edytowania tekstu i nie mam możliwości tego "przeskoczyć".
Można prosić o pomoc?

Dzięki!

Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysqli ]

Data too long for column 'old_subject' at row 1 [1406]

Podczas pobierania tej strony wystąpił błąd bazy danych. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem witryny.
Poinformuj administratora witryny lub webmastera: admin@fawa.pl
Dodano po przerwie do tego postu:
Sytuacja się powtarza a odpowiedzi gdzie leży błąd brak...
Ostatnio zmieniony ndz maja 07, 2017 6:49 am przez falco, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr!falco
Pustkowie. MO...

Awatar użytkownika

rupert
Uzależniony
Posty: 630
Rejestracja: sob sty 17, 2015 11:47 am
Lokalizacja: Warszawa, Tarchomin
Na imię mam: Hubert
Płeć:

Błędy na forum ?

#61

Post autor: rupert » wt maja 30, 2017 11:54 am

Prawidłowo "przeciągnięty" prefix zamienię w dziale giełda nie wyświetla się w ogłoszeniu. Trzeba ręcznie go wpisać w tytule.

ODPOWIEDZ