No i jak nic będę musiała specjalnie dla Was jakiegoś nabyć

Dodano po przerwie do tego postu:
Dzisiaj zrobilam testy wody w moim zbiorniczku. Wyniki są takie:
pH 7,5 (z testu z zkresem 4,5-9)
pH 8< (z testu z zakresem 6,0-8,0)
KH 6
GH 18
CO2 8
NH3 0,5
NO2 0,025
NO3 20
PO4 0
Fe 0,1
Dane dotyczące akwarium:
1. Litraż zbiornika – 300
2. Kiedy został założony / czy dojrzewał – 300 jest od ponad miesiąca - wcześniej było 112 (przez jakieś 2 lata)
3. Rodzaj i model filtra, wypełnienia / czy jest włączony cały czas – Aqua Nova 1500 w zasadzie nowy, bo kupiłam zepsuty i ten działa po wymianie jakiś tydzień (z prefiltrem Eheim) + AquaEl Turbo 1500 wewnętrzny
4. Gatunki i ilość ryb – 6 młodych skalarów, 5 molinezji, 40 neonków, 5 kirysów czarnych i 4 pandy, 4 babki i 5 otosków
5. Gatunki i ilości roślin – nie mam pojęcia - wstawię zdjęcie
6. Podłoże – piach kwarcytowy
7. Inne sprzęty – napowietrzacz
8. Ozdoby, korzenie – 3 korzenie, 3 kokosy, kamienie (nie reagujące z octem)
9. Pokrywa – brak
10. Oświetlenie – ledy - 14 000 lm
11. Stosowane nawozy, pokarmy, preparaty itp. (dawki częstość) – w podłożu tertra initial sticks, do wody dolewane co drugi dzień 10 ml PROFITO Easylife, Pokarmy: TetraPRO Menu chrupki + mrożonka solowiec artemia (raz dziennie jedno i drugie)
12. Parametry wody (NO2, NO3, pH, KH, GH, PO4, Cl, itp.) – jak wyżej
13. Temperatura w zbiorniku – 26 st.
14. Czy posiadasz grzałkę / moc w W – grzałka z termostatem AquaEl gold 300 W
15. Jak wyglądają porządki w akwarium (podmiana wody, odmulanie, czyszczenie filtra) – podmiana wody co tydzień 10-15% i przy okazji odmulanie dna, mycie fitra - jak zaczyna słabo filtrować
Wszelkie sugestie co mogę zrobić, żeby było lepiej - mile widziane 
Dodano po przerwie do tego postu:
Wygląda to obecnie tak:
Mam też pytanie... w filtrze kubełkowym mam standardowe wypełnienie serwowane przez firmę produkującą (aqua nova 1500). Jest tam między innymi węgiel. Zostawić tak czy wrzucilibyście coś innego? To mój pierwszy kubełek - dlatego pytam