Zacznę od tego, że wspomniane w tytule akwarium spełniało już swoją rolę jako dom dla grupki Neonów Innessa oraz grupki Otosków.
W zasadzie posiadam ten zestaw: https://cutt.ly/CMqnPvY oraz szafkę specjalnie do niego.
Zmienię natomiast położenie zestawu, ponieważ mimo iż stało przy ścianie i pomiędzy innymi meblami, to okno dachowe oraz drzwi balkonowe od południa powodowały przyrost glopnów, z którymi w zasadzie nie ledwo ale w sumie nie dawałem sobie rady.
Nowe miejsce to sypialnia z oknem dużym balkonowym od połnocy, a do tego akwa będzie tak ustawione, że i tak nie będzie nawet z tego okna światło wpadało.
I teraz proszę o radę. Wiem jedną i pół rzeczy
Natomiast jako, że nie mam bardzo dużo czasu i wiedzy to jeśli to słaby pomysł, to przproszę się z biotopowym zbiornikiem.
A i zdecydowanie "podziękuję" filtrowi wewnętrznemu gąbkowemu jaki miałem do tej pory. Myślę o kaskadowym. Na razie w oko wpadły mi FZN-2 i Aqua Clear 30.
Także chętnie poczytam rad co do zasadność zakładania/nie zakładania biotopowego zbiornika dla Bojownika, dodatkowej obsady, roślin, podłoża, filtra a także wszystkiego o czym być może nie pomyślałem, a powinienem.