Agagin pisze: ↑pn paź 30, 2023 3:36 pm
I jak tam sytuacja? pokaż zdjęcia
Dzięki dobrze jakoś idzie obsada się powiększa, żona się przyzwyczaja, nawet raz już wspomniał że ma jeszcze gdzieś większe akwa... chyba zostanie.
Aktualnie 2x welonka, 4x neonka 2x molinezia i 2x tenczanka i ślimaki:) na niecałych 50l, podmiany raz na tydzień ok 30%, sporo RO jakieś 30-40%. Wzasadzie to azotany (NO3) dość szybko idą w górę po podmianie i brakuje mi CO2. Pozostale parametry w normie według pasków tetry. Glony się uspokoiły jest jeszcze trochę ale to już prawie nic, zamek nie czyszczony i czysty.
Kolejne wyzwanie to nawożenie i tu okazuje się że to wyzwanie i grubsza sprawa od tych wsystkich PPMów już mnie głowa boli, nużaniec marnieje, kryptokoryna pojaśniała i chyba zaczęła rosnąć. Jak wgryze się w tajniki kalkulatora, soli, intermagu

i tych wsystkich testów i chorób roślin to może coś z tego będzie. Na teraz chcę przejść na rośliny wolnorosnące jak anubiasy, kryptokoryny itp. Idę trochę za poradami Przemka z I love PPM.
Prawdę mówiąc to myślałem że utrzymanie ryb to będzie problem a tu okazuje się że jednak rosliny to wyzwanie.
Aktualne foto: