130x17x50 porady obserwacje

Jeśli chcesz porozmawiać o akwarium i jego mieszkańcach, powymieniać się doświadczeniami, opisać swoje przygody, PISZ! Wszystko o akwarystyce.
Awatar użytkownika

Catfish_Billy
Zapaleniec

Post autor: Catfish_Billy »

Ostatni post z poprzedniej strony:

Poza tym jeżeli warunki w akwarium są stabilne, glony też zanikają, bo nie mają się czym żywić :)
Awatar użytkownika

Autor
Grondal
Gaduła

Post autor: Grondal »

Catfish_Billy pisze: ndz mar 02, 2025 9:36 pm Myślę, że żyworódki też zrobiły swoje w tej kwestii
Pewnie że tak. Na filmie za testem co2 jest przezroczysty kotnik. A w nim 30 małych zmieniaków. Zakupiłem już mniejsze akwa 30 litrów. Nie mam serca jakoś skarmic tego miotu. Tym bardziej że z chęcią wcinają moją wychodowaną artemię.
Krewetki też czują się dobrze. Większe pływają z rybami, małe siedzą w rurkach. Ryby ich nie zaczepiają.
Obrazek
Awatar użytkownika

Autor
Grondal
Gaduła

Post autor: Grondal »

Dziś sobota więc dzień akwa. Robimy podmiankę 40%. czyli jakieś 40 litrów. Nie chwaliłem się ale na szafc. e obok stoi akwa 30 litrów i dojrzewa dla małych zmieniaków. 2 matki i 2 ojców oddałem znajomemu, niech się martwi, w akwa i tak mam ze 40 młodych.. Z podmianki 15 litrów w podmianie w nowym zbiorniku. Szybciej dojrzeje. Posadziłem tam jakieś odpady z większego zbiornika.. dodatkowo zmieniam profil akwa. Out poszły wszystkie żyworódki, na dół trafiły piskorki ghula. Kirysy narazie zostają...odłowię połowę jak się uda.
ODPOWIEDZ